реклама

реклама

Починаючи з квітня 2022 року, на виконання доручення Черкаської обласної військової адміністрації від 10.03.2022 № 12-Д фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснюють моніторинг дотримання санітарно-гігієнічних, протиепідемічних вимог, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у місцях розміщення тимчасово переміщених осіб.

З початку воєнного стану для організованого перебування таких осіб у Черкаській області було задіяно майже 90 закладів соціального захисту, охорони здоров’я тощо.

VPO

За 5 місяців цього року фахівці Держпродспоживслужби області провели понад 200 моніторингових обстежень місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб.

За результатами цих обстежень порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог виявлено у 20% випадків.

Основні з виявлених порушень:

  • недостатня площа житлових кімнат з урахуванням кількості мешканців,
  • відсутність окремих приміщень для ізоляції осіб із симптомами інфекційних хвороб,
  • неналежні умови для самостійного приготування їжі мешканцями,
  • порушення термінів та умов зберігання харчових продуктів,
  • відсутність медичного забезпечення в окремих закладах.

За результатами проведеної роботи Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області на адресу органів виконавчої  влади, місцевого самоврядування, керівників закладів, установ, де перебувають тимчасово переміщені особи, направило відповідні пропозиції щодо забезпечення належних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов для мешканців, організації безпечного харчування, медичного нагляду за станом їх здоров’я  тощо.

VPO1

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, пов’язаних із місцями тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, не зареєстровано.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100