реклама

реклама

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці - незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Військові захищають Україну на передовій, медики рятують життя, правоохоронці підтримують порядок, волонтери забезпечують гуманітарні місії, громадяни об'єднують зусилля і разом тримають екологічну оборону.

6851

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у Києві та 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2022 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

24 вересня ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ відбувся і в місті Черкаси. Нашою спільною перемогою став такий результат:

  • Лише за один день вдалося зібрати 1,5 тон сміття!
  • Участь у прибиранні взяли більше 52 учасників.
  • У процесі вдалося прибрати значну територію неподалік від пляжу «Живчик» (перехрестя вул. Б. Хмельницького та Героїв Дніпра).

IMG_20220924_150507284_HDR-01

«За цей місяць проведен великий об'єм роботи, який перевершив всі мої сподівання. І фінальний день, то як чудове свято серед таких же ідейних, хто любить себе і простір навколо, тому що – не байдуже! Велика подяка організаторам, моїм колегам з Let's do it Ukraine, всім волонтерам, що рухаєте цей локоматив, в військовий стан ми зробили неймовірне всією країною, тримаючи екологічну оборону, поки наші хлопці боронять нашу країну! – робимо міста чистішими, формуємо екозвички, даємо друге життя вторресурсам. Виручені кошти із здачі вторсировини обов'язково перерахуємо на допомогу нашим ЗСУ. Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»  каже координаторка Всеукраїнського молодіжного руху «Let's do it Ukraine» в м. Черкаси та Черкаській області Олена Огінська.

Координатор Всеукраїнського молодіжного руху «Let's do it Ukraine» в м. Черкаси, керівник відділу молодіжної роботи ЧОМРЦ Микола Максьома зазначає:

«Уже понад 3 років займаюся екологічним волонтерством у Черкасах. Радію, що з кожним роком люди стають активнішими і розуміють важливість прибирання і сортування сміття. Завдяки Всесвітньому дню прибирання ми робимо наше місто чистішим, а ідеї екологічної свідомості, сортування та переробки відходів поширюються в громадах. Серед тих, хто прибирав з нами пліч-о-пліч в цьому році було як багато молоді (учні, студенти), так і люди поважного віку, внутрішньо переміщені особи - 90-річні дідусь та бабуся. Такі історії завжди мене надихають і викликають неповторні емоції. Адже розумію, що екологія та чистота – це наша спільна справа та відповідальність»

photo_2022-09-26_15-52-21 (2)

Начальник відділу молодіжної політики, оздоровлення, протидії торгівлі людьми, гендерної рівності управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА Олександр Красюк каже:

«Всесвітній день прибирання ми підтримуємо вже не перший рік. Цей не став винятком, оскільки наша спільна мета – формувати культуру чистоти серед населення міста Черкаси та області. Тому діємо злагоджено задля кращого результату. Щороку я бачу як молодь активно долучається, тому що їм не байдуже на екологічну ситуацію. Це варто підтримувати, щоб вони  передавали знання і досвід про важливість прибирання і сортування сміття рідним, друзям та колегам. Зі свого боку долучаємося до Цифрового прибирання та робимо все можливе, щоб більше людей дізнавалося про його важливість!»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100