реклама

реклама

Депутати Черкаської районної ради ПП «Команда Сергія Рудика. Час змін!» ініціювали перейменування урочища Московські гори та гори Московка, розташованих на Канівщині. Із відповідним зверненням вони виступили на сесії районної ради, яка відбулася сьогодні, 27 вересня, повідомив голова партії, народний депутат України Сергій Рудик.

«У це важко повірити. На дев'ятому році війни у серці України, на Канівщині, залишаються два природних об'єкти, названі на честь окупанта. Перший – урочище Московські гори. Другий – гора Московка, одна із гір над Дніпром у межах Канева. Соромота і ганьба. Сьогодні на сесії Черкаської райради наша фракція виступила з депутатським зверненням щодо демонтажу імперських назв.

звернення

Пропозиція 1 – повернути горі Московка одну з історичних назв або ж назвати на честь Олекси Гірника, який здійснив акт самоспалення на Чернечій горі, протестуючи проти русифікації.

Пропозиція 2 – перейменувати Московські гори на урочище Бандерівські гори.

Бандерівські гори мають стати одним із символів України, очищеної від радянських і імперських назв. Так мусить бути і так буде!» – написав Сергій Рудик на своїй сторінці у Facebook.

фото сесія

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Solid/// 27.09.2022 20:33
обов'язково бути депутатом щоб так ОЧЕВИДНУ *рєнь видалити?
Канівські депутати зайняті - там порохня за мадведчуківців МОСКОВСЬКОЮ ГОРОЮ стоїть.
Сотрудніки ***!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100