реклама

реклама

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду матеріали стосовно депутата Черкаської міської ради від «ОПЗЖ», який виявився поплічником ворога. Він не лише виправдовував збройну агресію рф, але й чекав загарбників на Черкащині, щоб очолити окупаційну адміністрацію.

311273190_1775020969543753_3221064770923200405_n

Про це повідомляє СБУ у Черкаській області.

У ході спецоперації співробітники СБУ затримали опзжника у серпні цього року.

Слідчі органів безпеки встановили, що з початку повномасштабного вторгнення рф він не виходив зі складу «ОПЗЖ», а навпаки активно залучав до політсили нових однодумців. Крім того, депутат вів інформаційно-підривну діяльність, чим і сприяв ворогу.

Зокрема, серед власного оточення пропагував прокремлівську політику, підтримував війну, розв’язану рф в Україні, обурювався обміном українських військовополонених, зокрема спецзагону «Азов», та чекав, коли відбудеться «перемога» росії над Україною.

Однак, коли зловмисник зрозумів, що ЗСУ успішно протидіють армії рф і звільняють окуповані території, то спробував втекти за кордон. Він планував іммігрувати до США. Проте співробітники спецслужби своєчасно викрили ворожу діяльність депутата і затримали його напередодні виїзду за кордон відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігуранта обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч.1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Крім того, дружину підозрюваного оголошено в міжнародний розшук.

Санкції статті передбачають покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Заходи з викриття та затримання зловмисника проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 сидоренко 11.10.2022 21:45
ти також хочеш у гауляйтери?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 SKL 11.10.2022 17:29
Мій конкурент. Так його!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100