Коропи, білі амури та товстолоби стали новоселами Кременчуцького водосховища поблизу Черкас. Там стартувало щорічне зариблення Дніпра, повідомляють «Подробиці».

Сергій Левицький рибалить більше п’яти років. На промисел виходить чи не щодня. На гроші, виручені від продажу вилову, годує родину. Нині, скаржиться чоловік, риби у Дніпрі вкрай мало.

– Старі рибаки розповідають, що раніше набагато більше риби. Говорять, що з кожним роком її стає все менше і менше, – зазначає рибалка.

Цього року черкаські іхтіологи вперше планують зариблювати Дніпро білим амуром.

– Дуже інтенсивно заростає Кременчуцьке водосховище, – пояснює іхтіолог Андрій Зінченко. – Цей вид риби інтенсивно поїдає рослинність. Таким чином частково хочемо очистити водосховище від заростання, яке негативно впливає і на нерест, і на нагул.

Гроші на зариблення виділили риболовецькі бригади, які ведуть промисел на водосховищі. На 330 тисяч гривень придбали та випустили в Дніпро майже 20 тонн малька білого амура, товстолоба та коропа.

– Якщо вони сьогодні випустили рибу, вагою 70 грамів, то через 5 років вони піймають рибу, вагою в 20 кілограм. І якщо це кожен рік відбуватиметься нарощування зариблення, то розумієте, що через 5 років у нас буде достатньо риби! – говорить виконувач обов'язків начальника Головного управління держрибохорони в Черкаській області Сергій Шмигаль.

На зариблення Кременчуцького водосховища гроші надали з держбюджету – 400 тисяч гривень. На них планують купити ще близько 40 тонн малька.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100