реклама

реклама

На позачерговій сесії Черкаської міськради 4 листопада депутати ухвалили перерозподілити кошти з бюджету міста для двох підприємств "Черкаситеплокомуненерго" та "Черкасиводоканалу". Про це інформує Суспільне

Через невиконання бюджету та потребу у фінансуванні підприємств, депутати вирішили переспрямувати гроші з бюджету розвитку, який у зв'язку з воєнним станом, не реалізовується.

314514275_2053283911535762_7945387698216601604_n

Як повідомив секретар міськради Черкас Юрій Тренкін, нині бюджет міста перевиконали на понад 200 мільйонів гривень. Для комунальних підприємств планують перерозподілити понад 100 мільйонів гривень для "Черкаситеплокомуненерго" та понад 40 мільйонів гривень для "Черкасиводоканалу". Ці кошти мають перерахувати прямими платежами на рахунки підприємства.

Під час обговорення депутатка міської ради Любов Майборода зазначила, що такі суми є необґрунтованими:

"Департамент фінансів вам пише, що ці пропозиції є незбалансованими і невідомо звідки треба взяти кошти. Це пише директор департаменту фінансової політики".

Депутат Черкаської міськради Володимир Друмашко зазначив, що деякі питання не виникали під час попередніх обговорень:

"Мені здається, що енергоефективність — це дуже господарче питання. Я насправді завжди за розвиток комунальних підприємств. Там такий список потреб, але в мене питання: чому цього списку не було раніше? Друге — в нас немає схеми теплопостачання міста, бо пан Карась сказав, що вона непотрібна. Хотілося б мати питання на ці відповіді".

Депутат Геннадій Шевченко додав, що на кожній сесії керівник "Черкаситеплокомуненерго" Павло Карась нагадував про потреби підприємства, тому він вважає за необхідне надати необхідні кошти.

Директор комунального підприємства "Черкаситеплокомуненерго" Павло Карась розповів, що коштів для ремонту з міського бюджету вони ще не отримували:

"Значна частина пунктів виконана. Ми завершуємо завтра ремонт господарчих мереж, ми придбали техніку — два вантажних авто, службовий автомобіль для швидкого виконання ремонтних робіт, ми купили водонагрівачі і встановили ще у 2021 році, зробили ремонти в котельнях, мереж водопостачання і за все це ще не отримали жодної копійки з бюджету. Ми відремонтували тепловий пункт, провели капітальні ремонти теплових мереж у місті. Ще не здійснили ремонт в одному будинку, але обладнання вже на складі, тому підписуємо документи і встановлюємо його. Деякі роботи зупинені підрядниками, бо ні в них, ні в нас коштів вже немає. Що я маю на увазі? Всі ці роботи, які виконали, ми зробили без єдиної копійки фінансування від міста. Всі аванси, які були, оплатили з обігових коштів підприємства".

314462764_2053283894869097_8215983067500141408_n

Іван Сухарьков, директор КП "Черкасиводоканал" пояснив, куди розподілять кошти, які їм нададуть:

"Перерозподілені кошти ми плануємо витратити на генератори та заміни і встановлення насосів по місту на випадок, якщо знову зникне електропостачання".

Василь Мойсієнко, депутат Черкаської міськради запропонував розглянути проблему комплексно з директорами інших підприємств:

"Мені здається, що ми зараз акцентуємо лише на двох підприємствах. Слід подивитися на інші підприємства, які теж важливі для життєдіяльності міста. Можливо треба більше часу, щоб керівники інших підприємств теж зібрали їхні потреби, і вже потім комплексно розподілили кошти".

Перерозподіл для "Черкаситеплокомуненерго" підтримали 22 депутати, "проти" — 0, "утримались" — 9 депутатів.

Для "Черкасиводоканалу" перерозподіл підтримали 29 депутатів, двоє утрималось.

Обидва рішення прийняли.

Фото зі сторінки Yury Trenkin в ФБ

реклама

Коментарі  

 
+7 #4 Журналіст 04.11.2022 19:49
Навіщо було проводити позачергову сесію, коли 8 листопада призначено чергову?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Любов М. 04.11.2022 19:13
Я не голосувала за проекти рішень. Як можна голосувати за "кота в мішку"? Депутатам роздано цифри збільшення бюджетних призначень без розшифровки що саме буде закуповуватись? Наприклад в бюджеті вже передбачено 1млн.200тисяч грн. на черговий службовий автомобіль для Теплокомуненерг о
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Сергій з Кривалівки 04.11.2022 16:03
Цитую Андрій:
Казарян радиться з кимось, чи можна йому голосувати?

То, здається, другий ара, не Казарян. Мкртчян, чи щось таке..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Андрій 04.11.2022 15:51
Казарян радиться з кимось, чи можна йому голосувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100