реклама

реклама

Актори Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка покажуть нову трагікомедію абсурду «Носороги», про це на  прес-конференції 11 листопада повідомили працівники театру, передає кореспондент видання «Прочерк».

20221111_135618

«Носороги» – п’єса румунського і французького письменника та драматурга Ежена Йонеско. У п’єсі відображено соціальний занепад, що відбувається за межами часу й простору. Життя людей сповнене проявів, які при уважнішому розгляді можуть здатися нелогічними чи навіть абсурдними.

«У моєму режисерському портфелі давно були «Носороги». Я перечитав, зрозумів, що матеріал досить глибокий і обширний. Він актуальний в принципі завжди і надактуальний сьогодні. З перших репетицій я вирішив додати якомога більше метафор та алегорій, щоб у глядача вмикалась уява. Матеріал є не простим для сприйняття, глядачі можуть перші 20 хвилин адаптовуватися до вистави», – зауважив режисер постановки Станіслав Садаклієв.

20221111_140931

Режисер пообіцяв, що постановка буде динамічною із комічними та трагічними моментами. Вистава буде презентована у чорно-білих тонах. За словами художниці по костюмах Наталки Ридванецької, навіть вбрання акторів будуть «без кольору».

«Ми довго шукали образи. Вистава буде «без кольору». Лише білий і чорний. Всі костюми також чорно-білі. Ми працювали над тим, щоб кожен актор був особливим та не схожим на іншого», – розповіла Наталка Ридванецька.

Декорації будуть оформлені чорно-білими кубами, зазначив сценограф вистави Сергій Ридванецький. Хореограф постановки Руслан Лисінський розповів, що пластика вистави буде не складною, але цікавою та незвичною.

Станіслав Садаклієв  зазначив: «Це незвична вистава для нас, ми такого ще не робили. Але я намагаюся давати театру щось нове, кидати собі і нам всім виклики. Тільки в цьому буде розвиток. Хоч це і ризик, але якщо боятися, то ми ніколи нічого нового не зробимо».

Як зазначив режисер, вистава руйнує багато стереотипів у сприйнятті класичного сценічного мистецтва. Він також розповів, що працювати над цією виставою розпочали ще влітку та продовжили після відпустки. До участі залучили майже увесь склад акторів драми, серед них і нова актриса – переселенка із Маріуполя.

20221111_141003

«Ми дуже сподіваємося, що глядачам це буде цікаво і що вони будуть готові до наших експериментів. Тому ми запрошуємо всіх, щоб ми разом розібралися в цьому театрі абсурду. Бо багато того, що в нас зараз відбувається, можна назвати абсурдом. Але ми якось всі адаптувалися до цього і кожен робить свою справу», –  сказав головний режисер.

Прем’єри відбудуться 20 та 27 листопада о 17:00 у Черкаському академічному обласному  українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

Анастасія Бут

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #5 Алекс 14.11.2022 06:19
Носороги???в Черкасах???худрука на носороги негайно!!!!..........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Алекс 14.11.2022 03:36
Ось чого не було як тільки носорогів.де Наталка полтавка?де аунтиїчні вистави??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Marks 13.11.2022 23:06
А ви справді думаєте що ректор ЧНУ знає хто такий Годо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 правда 13.11.2022 14:17
Цитую Marks:
Виставу чекає повний провал. Інтелектуали виховані професором Чер..вком не здатні чекати Годо.

Він тебе звільнив з роботи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Marks 13.11.2022 12:26
Виставу чекає повний провал. Інтелектуали виховані професором Чер..вком не здатні чекати Годо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100