реклама

реклама

Керівник Черкаського інституту міста, громадський діяч і підприємець Іван Подолян має свої аргументи, чому житлова забудова Замкової гори – погана ідея.

« Скільки б поверхів не було, краєвид гарантовано постраждає.

Яким буде краєвид після будівництва — видно на ілюстрації. Це перша недеталізована візуалізація проекту, яку зробив автор проекту, за яким забудовник хоче будувати. Документ доступний на сайті міськради, посиланнячко даю нижче. 4-поверхові будинки гарантовано перекриють вид на Долину Троянд, бо реальна їх висота — це 6-7 поверхів, це видно на картинці з того ж самого проекту того ж самого архітектора, яку оприлюднив свого часу міський голова.

316049737_2856080017855250_4164163176365351522_n

Те, що називають підземним гаражем — насправді не підземний, а перший поверх. Далі — суцільне товсте перекриття всього подвір'я. Товщина близько 2-х метрів. Далі — цокольний поверх. Далі 4 житлові поверхи. І врешті — конструкції на даху.

Бачите старий будинок з грифонами на розі? Зверніть увагу: його два поверхи закінчуються там, де починається пішохідна зона навколо запланованих багатоповерхівок.

Навіть якщо забудовник відмовиться від одного-двох житлових поверхів (йому це дуже невигідно), все одно перше, що ми і гості міста будемо бачити з оглядового майданчика, — це дахи та вікна житлових будинків. І тільки за ними — Долина і Дніпро.

Пом'якшити цей гімновізуальний ефект може зелений дах.

Існують також прикольні концепції з виходом з парку на дах будинку. І це прям повністю вирішує задачу оглядового майданчика, але зовсім не вирішує інших проблем, які можуть бути створені цією забудовою.

Ні зеленого даху, ні оглядового майданчика на даху з містком зі скверу забудовник не вміє будувати, бо ніколи не будував. І ніхто в Черкасах не будував. І йому це невигідно, бо це радикально збільшує вартість будівництва, а значить і вартість квартир і вартість утримання будинків. А отже, невигідно і майбутнім покупцям квартир», - пише Іван Подолян.

Серед неочікуваних причин, чому заьудова ЗАмкової гори – погана ідея – підземні води.

«До побачення бомбосховище та «підземний» паркінг. Привіт ґрунтові води.

Цього разу лонгріда не буде. Лише коротка констатація факту: ґрунтові води тут настільки близько, що вже зараз, під час розкопок, археологи показують, що частина стародавніх могил — у суцільному багні.

316278275_2857947164335202_7528136677230314457_n

Під одним із попередніх моїх дописів автор проекту реконструкції старого будинку з грифонами підтвердив, що до води на цій ділянці 2.5 метри і фундамент вогкий.

Чому так близько? Бо це долина Дніпра. До води по прямій 200 метрів. Які наслідки? Вогкий фундамент, вогкі стіни першого поверху, вогке повітря в приміщеннях з усіма подальшими наслідками.

Потреба в додатковій гідроізоляція, додатковій вентиляції, додаткові витрати, які відобразяться у вартості житла.

«Підземний» паркінг буде, насправді, надземним. Якщо уважно подивитесь на проект, — це перший поверх.

Ні про який підвал чи бомбосховище мова там не може йти взагалі. Ну, і нагадаю, що все це — результати роботи команди Черкаського інституту міста. І у нас є можливість частину нашого часу займатися громадськими справами виключно завдяки спільноті благодійників, в якій вже більше 70 людей/бізнесів/організацій», - зазначає Подолян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Житлова забудова на Замковому узвозі взагалі неможлива, – активіст

Екс-губернатор звернувся до жителів Черкас через забудову Замкового узвозу

Петиція проти забудови Замкового узвозу за кілька годин набрала необхідну кількість голосів

Замковий узвіз сам себе не захистить! – Друмашко

Воротник: Будівництво під Замковою горою – невдала ідея

«Схил сповзає»: підприємець пояснив, чому житлова забудова Замкової гори – погана ідея

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Іван 20.11.2022 15:10
Вже нічого не можна змінити.Заплачено детутатам,замам і т.д.Повертати ніхто і нічого не буде.Такі закони.І поверхів буде куди більше,аж поки не буде вигідно забудовнику.А оглядові майданчики?Будуть з дахів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ЧЕ 19.11.2022 15:38
Керівник Черкаського інституту міста і підприємець Іван Подолян. Звучить трішки кумедно: керівник -бізнесмен. Як бізнесмен каже,що йому якась архітекторка ОДА сказала про піщані грунти , і він на основі цього аргументує доцільність забудови.
Було б правильно спочатку ,як керівнику ІНСТИТУТУ, розробити і затвердити міською радою комплексну програму збереження і підсилення підпірними стінками берегових схилів по вул. Гагаріна,як рекреаційної зони , починаючи від Чорного яра і закінчуючи парком "Сосновий бір"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 О.О. 19.11.2022 15:31
Цю тему потріьно закрити на довго.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100