реклама

реклама

На Черкащині завершено роботи з висаджування лісів і виконано усі поставлені лісокультурні завдання. Навесні та восени у держлісгоспах у межах програми Президента «Зелена країна» висаджено 7,4 млн шт.  сіянців. Створено лісових культур на загальній площі 955,6 га, з них лісорозведення (нові ліси) – 32,8 га. Виконано доповнення створених у попередні роки лісових культур на площі 3226,8 га. Також відбулося природне поновлення лісів на площі 105,9 га.

photo_2022-10-21_17-46-37

Навесні лісівниками Черкащини створено лісових культур на загальній площі 764 га, доповнено лісових культур на площі 2000 га, висаджено 5,3 млн шт. сіянців.

Восени заліснено 191,5 га, доповнено 1227 га лісових культур, висаджено 2,1 млн шт. сіянців.

Породи, що висаджували, – дуб, сосна, горіх чорний, клен, липа, береза, ялина, модрина, кісточкові та ін.

Долучилися до виконання програми «Зелена країна» інші лісокористувачі та ОТГ області – ними створено лісових культур 33,2 га, висаджено 204783 шт. сіянців.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців у держлісгоспах використовували вологонакопичувачі, висаджували сіянці із закритою кореневою системою,  створювали лісові культури механізовано.

2022-11-18_1212023

Наразі лісові господарства області вже заготовили 58 тонн лісового насіння. Зібрано  37 тонн жолудя дуба звичайного та 14 тонн насіння горіха чорного.  Решта – це насіння інших деревних порід, таких як сосна звичайна, горіх грецький, ясен звичайний, береза, клен, липа, каштан кінський, ліщина ведмежа, карагана деревовидна, катальпа, бук лісовий, калина, горобина,  кісточкові.

Попри воєнний стан, держлісгоспи Черкащини роблять усе необхідне, щоб лісокультурні завдання в рамках програми Президента «Зелена країна» були виконані якісно та в повному обсязі, а наша держава поповнювалася лісовими насадженнями, парками, скверами. А ще лісівники мають постійну підтримку громад, адже до висаджування лісу та природничих ініціатив традиційно долучаються владці, представники органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, громадськість, студенти та школярі. Цьогоріч усі разом висаджували ліси Перемоги з незмінною вірою, що вони зростатимуть під мирним українським небом.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100