реклама

реклама

Пічки-буржуйки для наших воїнів-захисників виготовляють співробітники Володимирівського лісництва Смілянського держлісгоспу Черкащини.

– Ми почали всебічно допомагати нашим воїнам-захисникам та співвітчизникам, які через війну опинились без даху над головою фактично ще з 24 лютого. Направляли перші автомобілі з гуманітарною допомогою воїнам та вимушеним переселенцям. А ще зустрічали біженців, надавали їм прихисток, – розповідає лісничий Володимирівського лісництва Олександр Кисилічин.

photoівапрждлорп

– Діти-переселенці, які тимчасово мешкали у нашому краї потребували всебічної підтримки, тому ми намагалися усіляко їм допомогти. Надавали продукти харчування, засоби гігієни, необхідну побутову техніку і, звісно, те, що малі найбільше полюбляють – солодощі та іграшки.

Коли області України поступово звільняли від російських окупантів, ми направляли гуманітарну допомогу й нашим колегам, які постраждали від окупації. Найперші – це лісівники Сумщини. Плюс, постійно відгукуємось на запити наших земляків, які нині на фронті. Директор нашого держлісгоспу Юрій Сегеда завжди тримає питання волонтерської допомоги на особистому контролі.

Олександр Кисилічин каже – з настанням холодів нашим бійцям потрібний хоча б мінімальний комфорт й тепло у холодних та вітряних окопах. Тож лісівники та усі небайдужі місцеві мешканці стали механіками та зварювальниками.

photoвапрод

– Колективом нашого лісництва та місцевих громад й волонтерів ми дружньо робимо пічки-буржуйки для обігріву. Засіб хоч і старий, але дуже надійний та безпечний. Та й процес виготовлення абсолютно не складний. Повністю збираємо ці пічки з нуля, все як має бути – труба, димар, отвір. Метал стандартний, єдине, що на місці обігріву треба підсилений, щоб дно не розплавилось. От наш тракторист Станіслав Лебідь «перекваліфікувався» у зварювальника й успішно працює, коли буває вільна хвилина разом із обома синами. І так само ми усім колективом, – розповідає Олександр Кисилічин.

У середньому, за тиждень ми виготовляємо декілька пічок. Загалом, виготовили вже понад три десятки пічок. Їх разом із рештою гуманітарної допомоги доправляємо військовим за місцем замовлення. І ми щиро вдячні нашим волонтерам-підприємцям, які завжди залюбки розвозять гуманітарну допомогу в будь-яку точку призначення. Бійці теж вдячні нам за допомогу. Хай хлопцям у окопах буде взимку завжди тепло й комфортно. Щоб вміло й нещадно били російських окупантів! А ми в тилу завжди допоможемо та підтримаємо наших Героїв, чим треба і як треба!

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100