У селі Тимошівка Черкаської області на господарстві «Агро плюс» загинуло 240 голів свиней. Ймовірною причиною падіжа тварин стало підвищення температури в боксі, де вони утримувалися, до 540С. При розслідуванні причин загибелі встановлено, що дане господарство благополучне щодо інфекційних захворювань свиней, а загиблі тварини не були хворі на африканську чуму свиней. Про це інформує AgroNews.

Свинопоголів’я утримувалося в боксових приміщеннях з автоматичною підтримкою мікроклімату та температурного режиму. Під час чергового проведення обходу свиноферми було встановлено, що температура в боксі, де утримувалися поросята на відгодівлі, підвищилась до 540С. Саме після цього було виявлено падіж 240 голів свиней, ще 6 голів залишались живими.

При проведенні клінічного огляду всього поголів’я свиней та вибірковою термометрією поголів’я, хворих тварин не виявлено. При дослідженні патматеріалу загиблих тварин в Черкаській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини африканської чуми свиней не було виявлено.

З метою виключення інших інфекційних хвороб та отруєння тривають лабораторні дослідження.

За свинопоголів’ям господарства встановлений постійний нагляд фахівців державної служби ветеринарної медицини. Наразі нових випадків загибелі свиней в господарстві не зареєстровано.

Ймовірною причиною масової загибелі свиней в господарстві стала гіпертермія та асфіксія свиней внаслідок збою роботи технологічного обладнання.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Титр 16.10.2012 21:31
540С, це вони що-розплавились?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Рем. 16.10.2012 15:32
Це по наші темі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100