Прокуратурою Тальнівського району за дорученням прокуратури області проведено перевірку щодо додержання вимог законодавства про охорону водних ресурсів, зокрема річок Тальянки та Гірського Тікича при здійсненні державного контролю та нагляду спеціально уповноваженими органами державної виконавчої влади.

Перевіркою встановлено, що працівниками Тальнівської районної санітарно-епідеміологічної станції проведено відбір зразків води в районі річок Тальянки та Гірського Тікича. Результати лабораторних досліджень показали, що вода не відповідає вимогам «Санітарних правил охорони поверхневих вод від забруднення», а саме, по вмісту БСК (біологічне споживання кисню) та вмісту аміаку.

Не зважаючи на встановлення очевидних порушень закону, працівниками вказаної санітарно-епідеміологічної станції, всупереч вимогам ст. ст. 18, 39 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» не вжито ніяких заходів для визначення джерела та причин забруднення водних об’єктів, притягнення до відповідальності винуватих посадових осіб, локалізації та усунення наслідків забруднення.

За результатом перевірки прокуратурою району на усунення порушень зазначеного Закону внесено подання на ім’я головного державного санітарного лікаря Тальнівського району. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100