До співробітників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків надійшла оперативна інформація про те, що в місті Умань збувають наркотичний засіб метадон. Правоохоронці почали відпрацювання отриманої інформації, яка після перевірки підтвердилася.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів до поля зору співробітників міліції потрапило троє місцевих жителів від 27 до 56 років, двоє з яких уже відбували покарання за ґратами. Там чоловіки познайомилися, однак після звільнення з місць позбавлення волі їхні шляхи не розійшлися, а навпаки – вони вирішили налаштувати в місті Умань збут наркотиків. Згодом до них приєднався ще один спільник. Злочинне тріо продавало метадон місцевим «клієнтам» майже рік, доки їх не затримали працівники міліції.

За цей період правоохоронці ретельно документували дії зловмисників, фіксували кожну передачу наркозілля та проводили оперативні закупки. Після отримання необхідної доказової бази, чоловіки були затримані. Один з них потрапив до рук працівників міліції «на гарячому» саме під час передачі товару одному із своїх «клієнтів». Двоє інших були затримані у власному домоволодінні, в якому правоохоронці виявили гроші, отримані від реалізації наркотику, та сам наркотичний засіб – метадон.

При перевірці отриманих фактів було встановлено, що наркотичне зілля на територію України потрапляло з-за кордону. Про канали поставки чоловіки дізналися, коли перебували за ґратами. Там вони отримали необхідну інформацію і, коли вийшли на свободу, вирішили втілити свої плани у реальність. Продавали «товар» лише постійним та перевіреним «клієнтам», яких було близько десяти. Передача зілля відбувалася в спеціально визначеному місці, однак різними способами: безпосередньо під час оплати, а також, коли «клієнту» говорили місце, де лежатиме схований «товар».  За свою злочинну діяльність чоловіки збули близько 25 грамів метадону, а отриманий прибуток складав близько 109 600 гривень та 12 700 доларів США.

Наразі стосовно учасників злочинної групи порушено кримінальні справи за ч. 1 та ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України, покарання яких передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до незаконної передачі наркотику через кордон України, та перевіряють усі факти злочинної діяльності, повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100