реклама

реклама

Український маркетплейс DOM.RIA представив новий звіт власного аналітичного центру та проаналізував осінній період на ринку нерухомості від вересня до листопада 2022 року. Згідно із дослідженням, ціни на оренду впали по всій Україні, а пропозиція на первинному та вторинному ринку зростає.

image

Первинний ринок

Пропозиція

Станом на кінець листопада, в Україні зафіксовано 72% працюючих відділів продажів новобудов. У порівнянні із жовтнем, загальна кількість не змінилась. Слід додати, що проблеми із електропостачанням не суттєво вплинули на роботу відділів продажів, масового закриття не зафіксовано. У Києві протягом листопада кількість відкритих відділів продажів зросла майже на 5%, у той час, коли у Київській області взагалі не змінилась. Наразі найбільше працюючих відділів продажу у Тернопільській, Черкаській, Чернівецькій та Львівській областях.

Готовність житла

Протягом осені в Україні введено в експлуатацію 96 новобудов, що складають 152 секції. У Києві – 14 новобудов та 30 секцій. Наразі від усієї кількості працюючих новобудов в Україні, 25,67% – готове житло.

За даними DOM.RIA, будівництво призупинено у 157 новобудовах (із них 23 у листопаді), найбільша кількість – у Київській області.

Ціна

Середня ціна за м² на кінець листопада в 1-кімнатній квартирі у Києві становить 46 425 грн. У порівнянні із жовтнем, відбулось зростання ціни на 2,57%.

Вторинне житло

Пропозиція

Зростання кількості доданих пропозицій вторинного житла зафіксовано у столиці. Наразі на DOM.RIA доступно понад 105 000 варіантів житла у Києві, що на 56,7% більше ніж за літний період.

Ціни

У більшості областей України спостерігається зростання вартості вторинного житла. Найвища середня ціна однокімнатної квартири зафіксована у Києві – 93 526 доларів США, що на 8,7% вище, ніж у жовтні.

Ринок оренди

Пропозиція

Станом на кінець листопада, спостерігається спад кількості пропозицій із оренди у деяких областях.

Пресслужба DOM.RIA

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100