Учора Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оформлення спадщини» (відповідний законопроект зареєстровано за № 11047 від 30.07.2012).

Зазначеним законом внесено зміни до Цивільного кодексу України та Закону «Про нотаріат», згідно з якими посадовим особам сільських, селищних рад та інших органів місцевого самоврядування у населених пунктах, де немає нотаріусів, надається право здійснювати нотаріальні дії щодо спадщини.

При прийнятті зазначеного закону були враховані пропозиції кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №200 Яценка Антона Володимировича, якими закріплено за сільськими, селищними радами повноваження на видачу свідоцтв про право на спадщину, передбачено право сільських, селищних рад оформлювати спадщину за заповітом, закріплено право сільських, селищних рад оформлювати спадщину у разі пропущення спадкоємцями строку для прийняття спадщини.

Тепер, сільським жителям не потрібно буде їхати у місто (районний центр) до нотаріуса для оформлення спадщини, оскільки оформлення спадщини буде здійснюватися безпосередньо в сільській, селищній раді, інформує прес-служба народного депутата України.

* передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Голос с того света 18.10.2012 01:18
Теперь нужно чтоб на нём этот закон протестировали его родные
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Muller 17.10.2012 13:55
Ну что, яценко, своим "благородным" поступком, получил от регианалов, право внеочередного наезда, своими автомобилями, еще на нескольких граждан. Заработал!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Людина 17.10.2012 13:45
Звичайно, це - наболіле питання сьогодення. Враховуючи темпи, з якими нардеп поповнює цвинтарі жертвами ДТП...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 uzao 17.10.2012 13:44
Яценко Антон Володимирович, делает все возможное для дерибана земли, скоро в селах будут ездить мордовороты и заставлять людей делать завещания на доверенных лиц, а голова сельсовета будет молча кивать.
Мотивы Ваши понятны, А.В.Яценко, тендерную палату ты уже запускал для покращення життя людей, теперь начал покращувать жизнь оценщикам, и вот новый твой проект. Все для людей.
Надеюсь что 28.10.2012г. для таких, как ты покращувачів будет судный день.
Или опять перебежишь в другую партию?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Ярослав 17.10.2012 12:35
Да тепер зі спадщиною взагалі ніяких проблем не буде, її просто не отримуватимуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100