реклама

реклама

Рішення «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, що надаються КП «Управління ВКГ» ухвалили члени виконавчого комітету Канева у ході останнього засідання, яке відбулося у середу, 7 грудня ц.р.

Honeyview_cG2QnNexFlCGXyWMFJCwAugGNEEzfq7r


Враховуючи зростання вартості електроенергії для комунального підприємства (більше ніж на 51%), паливно-мастильних матеріалів, збільшення мінімальної зарплати, адміністративних видатків та інших складових приведення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, пояснили в адміністрації  комунального підприємства «Управління ВКГ».

- До виконавчого комітету звернулося комунальне підприємство « Управління ВКГ» з заявою та розрахунками для встановлення економічно обґрунтованого тарифу на водопостачання та водовідведення на 2023 рік. Комісія з питань економічного обґрунтування витрат на послуги, які надаються комунальними підприємствами, розглянула відповідне звернення та, враховуючи затверджену Програму відшкодування різниці в тарифах, визначила нові розміри тарифів, ˗ поінформував присутніх на виконкомі виконувач обов’язків начальника відділу  з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності  Дмитро Балан. ˗  Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для жителів Канева зростуть, але не до рівня економічно обґрунтованих. Компенсація витрат КП «УВКГ» буде здійснюватися коштом міського бюджету в межах 3 млн. грн.

В свою чергу заступник міського голови Галина Москаленко наголосила, що затвердження економічно обґрунтованих тарифів є обов’язковою умовою для відшкодування різниці в тарифах на послуги водоканалу.

- Якщо ми не затвердимо економічно обґрунтовані тарифи, то ніяких відшкодувань різниці не буде, - зауважила Галина Москаленко.

Міський голова Ігор Ренькас зауважив, що компенсація різниці в тарифах,  це наразі спосіб підтримати людей.

˗ Давайте хоч під час війни ми якось компенсуємо людям ці витрати та підтримаємо їх, ˗ звернувся до членів виконавчого комітету міський голова.

Відтак, з 1 січня 2023 року економічно обґрунтований тариф по КП «Управління ВКГ» для населення складає:

централізоване водопостачання – 41,40  грн. за 1 м. куб.,

централізоване водовідведення – 29,34 грн. за 1 м. куб.

Втім, завдяки ухваленій Програмі відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водовідведення та водопостачання  на 2023 рік, він може застосовуватися у наступних розмірах:

централізоване водопостачання – 37,20  грн. за 1 м. куб.,

централізоване водовідведення – 26,40 грн. за 1 м. куб.

Важливо, це стане можливим за умови передбачення видатків на компенсацію у міському бюджеті на 2023 рік.

Для бюджетних установ та інших споживачів тарифи з нового року встановлюють на рівні економічно обґрунтованих:

бюджетні установи: централізоване водопостачання – 41,40 грн. за 1 м. куб., централізоване водовідведення – 29,34 грн. за 1 м. куб.;

інші споживачі: централізоване водопостачання – 43,02 грн. за 1 м. куб., централізоване водовідведення – 30,48 грн. за 1 м. куб.

Про це інформує Канівська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100