реклама

реклама

Політсила «Європейська Солідарність» закликає депутатів Черкаської облради нарешті ухвалити на майбутньому черговому пленарному засіданні невідкладне для безпеки Української держави рішення - підтримати звернення до Президента України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Конституційний Суд України - щодо негайної заборони діяльності в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій. Про це йдеться на сторінці черкаського осередку партії.

Текст звернення, підготовлений у спільній редакції голів та заступників фракцій політичних партій, найактивніших депутатів обласної ради був одноголосно затверджений та підписаний відповідальними повноважними представниками напередодні 15-го пленарного засідання на початку грудня.

00a434d85b2332d3c3e80e808f0607d3_930_0_0

«Ми закликаємо наших колег депутатів до політичної відповідальності і підтримати цю заяву. Тільки від вашого вибору залежить стійкість Черкащини та перспектива затвердження життєво важливих рішень, які виносяться на пленарне засідання за поданням Черкаської обласної військової адміністрації. Це питання бюджету, підтримки сил оборони України, цивільного захисту, відновлення та захисту об’єктів критичної інфраструктури, допомоги соціально незахищеним групам населення, ветеранам, стабільної діяльності галузі освіти та охорони здоров’я.

Нагадуємо «Європейська Солідарність» засуджує рпц як церкву, що стала додатком до мілітарної машини російської федерації, і закликає ухвалити рішення про негайну заборону діяльності, її, залежних від неї організацій та її структурних підрозділів.

Російська агресія проти України з 2014 року, і зокрема повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року здійснюється як із застосуванням збройних сил держави-агресора, так і з застосуванням засобів пропаганди, маніпуляції та сіяння розбрату в українському суспільстві.

Московська церква є одним із інструментів агресії, як через безпосередню колаборацію, злочинну співпрацю священнослужителів із окупантами, так і через поширення наративів ворога, сіяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних.

Факти здачі цілих єпархій російській православній церкві, агітації за «русскій мір», втечі ієрархів-колаборантів до росії, співучасті у викраденні людей, доносів на українських патріотів і ветеранів, священників Православної Церкви України, інших релігійних конфесій та їхніх рідних та інші злочини поза будь-якими сумнівами. Поширеним залишається розкрадання історико-культурної української спадщини, яке проходить повз увагу державних органів.

Нещодавні обшуки, проведені у монастирях і єпархіях різних областей, і зокрема у Черкаській області підтвердили наявність там російських агітаційних матеріалів, спрямованих на розкол українського суспільства, перебування підозрілих осіб. Колаборація з окупантом носить системний характер і не знаходить оцінки у керівництва московської церкви в Україні.

Завданням держави є захист громадян від ворожих посягань і підтримка їхніх конституційних прав і свобод. Російська церква, разом із своїми структурними підрозділами і залежними організаціями, має бути заборонена в Україні.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України вже зареєстровано законопроєкт, який забороняє московську церкву, серед підписантів- члени Європейська Солідарність та колеги з інших фракцій.

Президент України, Кабінет Міністрів України, посадові особи виконавчої влади всіх рівнів мають неухильно дотримуватися та виконувати українське законодавство щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання у автокефальній помісній Православній Церкві України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко зауважував, йому прикро, що його колеги не розглядали питання про заборону діяльності антидержавних релігійних організацій. Перед голосуванням на попередній сесії облради головуючий Анатолій Підгорний від ВО "Черкащани" дещо хвилювався, як він висловлювався, за вірян... І не закликав до голосування.

Ще раніше у вересні Черкаська облрада провалила звернення до президента щодо заборони діяльності антидержавних релігійних організацій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Черкащині СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російську пропагандистську літературу та прапор «новоросії»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100