реклама

реклама

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС або День ліквідатора. Цього дня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції.

320013962_1234618913787656_2133839434848554949_n

Пам’ятні заходи відбулися у Соборному парку Черкас. Представники міської та обласної влади, громадських організацій, духовенства, небайдужі містяни взяли участь у вшануванні пам’яті героїв-ліквідаторів чорнобильської трагедії. Священики провели спільний молебень за жертвами аварії на ЧАЕС.

«36 років тому герої-чорнобильці ціною свого життя і здоров’я зуміли  вгамувати мирний атом, що вийшов із-під контролю, ціною власного життя вони врятували Європу і світ. Нині так само наші герої-захисники на передовій рятують Україну, Європу і світ від агресора. І серед них є діти тодішніх чорнобильців.  Світла пам’ять тим, хто віддав за нас своє здоров’я і життя у ядерному котлі, а живим ліквідаторам аварії – міцного здоров’я, шани та вдячності від людей», – сказав секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

«Події останніх років яскраво свідчать, що ми – країна героїв, – відзначає заступник міського голови Черкас Павло Валенчук. – Щойно десь у світі трапляється лихо – наш народ стає на захист, закриває, рятує від катастроф і воєн не тільки нашу країну. І 36 років тому в Чорнобилі, і зараз на війні з російським агресором приймаємо на себе і витримуємо багато ударів. Тому вшануймо живих і полеглих: і ліквідаторів ядерної катастрофи 1986 року, і нинішніх героїв, які стоять на сторожі миру й незалежності».

Про це повідомляє пресслужба ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100