реклама

реклама

З 1 січня 2023 року учні початкових класів черкаських шкіл не отримуватимуть безоплатного харчування. Відповідне рішення депутати ухвалили під час сесії міськради. Причиною стало значне здорожчання продуктів, розповів Суспільному директор департаменту освіти черкаської міськради Богдан Бєлов.

3f9329a351e09c60

Як відреагували на цю новину батьки школярів та хто з дітей харчуватиметься безоплатно, дізнавалось Суспільне.

До кінця грудня учні початкових класів харчуватимуться за чотиритижневим сезонним меню, розповіла заступниця директора спеціалізованої школи №28 Олена Нянько:

"Діти їстимуть салат із моркви та яблуком, печеню з курячим м’ясом, узвар, хліб житній і буде щось із фруктів".

Для Лева Баторського улюбленою стравою є вермішель з котлетою. Хлопчик зазначив, що у їдальні задоволений усім, окрім одного:

"Столова просто малувата, мені не вистачає місця. Однак з їжею все добре, мені подобається те, що нам дають".

Нині у закладі безоплатно харчуються 232 учні початкових класів, прокоментувала Олена Нянько. Від січня цим правом зможуть скористатися лише діти категорійних сімей:

"У таку програму підпадатимуть діти-сироти під опікою, діти з багатодітних сімей, внутрішньо-переміщені діти, діти, батьки яких є учасниками АТО або сьогодні перебувають на службі у ЗСУ. У нашому закладі освіти таких дітей близько 235-240".


Сім’я черкащанки Наталії Цимбаліст — багатодітна. Жінка – мама трьох дітей, з січня двоє її старших дітей харчуватимуться безоплатно:

"У початковій школі дитині дуже подобається меню, тому що воно вже змінилося: процес приготування, фруктів більше, буває так, що додому приносить. Якщо діти будуть навчатись у звичному режимі, то це буде полегшення".

Інформація про скасування безоплатного харчування для сина стала несподіванкою, розповіла мама першокласника Ірина Жива:

"Ти не думаєш, що готувати вдома, ти знаєш, що дитина прийде неголодною. Це набагато зручніше, ніж думати, що давати дитині в школу. Тепер будемо вирішувати, що нам запропонує школа. Можливо, вони будуть обіди, але коштом батьків".

Шкільне харчування від січня здорожчало утричі, прокоментував тему директор департаменту освіти міськради Богдан Бєлов. Якщо на початку року вартість обідів була 11 гривень, то нині — 60 гривень:

"Ми зіштовхнулися з такою ситуацією, що при виконанні тих 100% норм, які від нас вимагає Держпродспоживслужба та Міністерство освіти, дорожчає вартість харчування однієї дитини вдень. Тому ми прийняли рішення надати безоплатне харчування лише категорійним дітям".

За словами Богдана Бєлова, також безоплатно харчуватимуться діти, які перебувають у складних життєвих обставинах.

a4ec0bad1971dca9

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Стас 15.12.2022 17:12
Цитую Іван:
Можливо тоді діти їстимуть їжу,а не викидатимуть у сміття,бо безплатно!
Так і це факт...на жаль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Іван 15.12.2022 01:46
Можливо тоді діти їстимуть їжу,а не викидатимуть у сміття,бо безплатно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Бедные миськрадовцы 15.12.2022 01:42
как премию главному ,так 400 прцентов,а как обеды детям,нет средств,напраши вается вопрос,а не сьела ли премия,обеды?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Не подумали 14.12.2022 23:36
Депутати могли б заодно проголосувати за відміну премій у 400 %, зниження зарплат для чиновників і багато за що корисне для міста. Але вибрали найбільш важливе, на їх погляд, питання - відмінили безплатне харчування для школярів. Браво, народні обранці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100