реклама

реклама

12 грудня 2022 року Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджений солдат Вадим Олександрович Чорний (посмертно).

Bez-miann-y-5

За повідомленням Жашківської громади, Вадим Чорний народився 26 вересня 1992 року в м. Біла Церква на Київщині, де і проживав. Відкрито демонстрував свою громадянську позицію на Майдані у 2013 році, а з початком повномасштабного російського вторгнення одним із перших став на захист України, взявши до рук зброю. Служив старшим стрільцем-зенітником роти спеціального призначення однієї з елітних військових частин. Відмінно виконував свої функціональні обов’язки, був ввічливим і чуйним, відповідальним і мужнім, стійким і рішучим у боях. Солдат із позивним «Black» проявляв розумну ініціативу та користувався авторитетом серед колег-побратимів.

30.07.2022 р. Вадим Чорний загинув – під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новосілка, отримавши внаслідок вогневого контакту з ворогом множинні проникні кульові поранення, несумісні з життям.

Із полеглим Героєм сучасності Жашківська громада прощалася 3 серпня у с. Скибин, на рідній землі його матері.

Вічна пам’ять і слава Вадиму Чорному…


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100