реклама

реклама

Цікаві майстер-класи, запальні конкурси, несподівані сюрпризи та смачні подарунки: у Черкасах провели свято для дітей, чиї батьки загинули на війні або вважаються зниклими безвісти. Розважали малечу в ресторані «Fabrica noire» в межах соціального проекту «Святий Миколай – до кожної дитини».

0875D8E4-3DF8-449A-9106-7E9087D5B3C8

На святі побували понад сотні дітей до 14 років із мамами. Організатори зібрали їх, аби подарувати радісні емоції та відволікти від турбот війни.

Нагадаємо, що соціальний проект «Святий Миколай – до кожної дитини» втілюють у Черкасах з 2011 року. Його ініціював депутат Черкаської міської ради, підприємець Роман Діскант.

«Найважливіше, для чого ми, дорослі, живемо і працюємо – це щирі дитячі усмішки та їхні щасливі очі, – говорить Роман Діскант. – Уже одинадцятий рік поспіль ми влаштовуємо подібні заходи для дітей із тих родин, у яких рідні з певних причин не можуть влаштувати їм таке свято. Цього ж року особливу турботу хочеться проявити до дітей, батьки яких загинули, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави, або ж вважаються зниклими безвісти. Це – наш обов’язок. Якими б складними не були часи, діти мають вірити в дива, а ми повинні зробити так, щоб у їхньому серці ніколи не оселялася зневіра».

Діти смакували улюбленими стравами, грали в розважальні ігри, танцювали з помічниками Чудотворця й розписували пряники.

«Сьогодні працівники нашого закладу зустрічають особливу категорію черкасців – це родини, які на війні втратили тата або чекають на нього, вірячи в диво, що дорогий їм захисник повернеться додому, – говорить директорка ресторану «Fabrica noire» Тетяна Мушак. – Приємно, що на добру справу відгукнулося багато охочих. Взагалі, дуже зворушливо відчувати себе причетним до доброї справи, до дива, яке ми намагаємося подарувати людям, особливо таким дітям».

Допомагали організувати свято для дітей та створювати гарний настрій колективи Центру дитячої та юнацької творчості разом із Черкаською дитячою художньою школою імені Данила Нарбута. Викладачі творчих гуртків проводили майстер-клас із розмальовки різдвяних пряників, танцювальні та ігрові конкурси, а діти з художніх колективів допомагали створювати настрій  музичними та вокальними номерами.

B05F6A17-91D2-4F54-9CBF-137BD2B3C1D8

«Ми привели сюди наших маленьких вихованців, аби вони розважили своїх однолітків, підняли настрій дітям, які втратили батька, – говорять Сергій і Жанна Захарчуни, керівники театру танцю «Kviten» ЦДЮТ, члени Національної  хореографічної спілки України. – Адже так хочеться зробити хоч маленьке добро для родин, які віддали за нас найдорожче, що у них було – життя свого батька».

«Я дружина загиблого КОРДівця Віталія Сагайдака, – розповідає  Ольга Сагайдак, притискаючи до грудей маленьку біляву донечку. – Нам дуже приємна увага в такі важкі часи. Почуття переповнюють різні, як кажуть, з журбою радість обнялася… Але ми надзвичайно вдячні тим, хто подарував нам такий день, намагався створити настрій».

«Приємно бачити свою дитину, яка радіє, – говорить Анна, дружина загиблого Олександра Бойка. – А найбільше бажання, про яке просимо у святого Миколая – аби якомога швидше закінчилася війна, і повернулися додому ті захисники, які поки що вважаються зниклими безвісти чи перебувають у полоні, аби всі родини були разом і діти прокидалися не від виття сирен, а від теплого маминого й татового поцілунку».

D85128F1-2DAC-4424-9427-9FC0B792C70D_1

Наприкінці свята до всіх завітав святий Миколай – із добрими побажаннями та подарунками. Діти читали йому вірші, колядували, співали пісень – і отримували позитивний настрій та солодощі. Цього разу святим Миколаєм був актор Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка, колишній боєць ЗСУ в запасі Олександр Гуменний.

«Дивлячись на цих дітей, насамперед я хочу, аби вони якомога менше взагалі  знали, що таке війна. А хто, на жаль, все ж  про це дізнався, аби не втратили віру в Бога, в Україну, в добро і в дива, – говорить Олександр Гуменний. – У мене самого двоє дітей, які зараз без українських пісень жити не можуть, менша донечка на кожному малюнку зверху зображує прапор України. Я бачив на власні очі війну і родини, які мешкають у фронтовій та прифронтовій зоні. Тому намагаюся тут максимально підняти дітям настрій, укріпити віру в те, що ми переможемо і все буде добре, що Україна буде українською і вони обов’язково будуть щасливі».

Про це повідомляє сайт Черкаської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100