реклама
Sucurity Police

реклама

Різдвяне свято для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування провели в Черкасах цими вихідними. Діти від 7 до 14 років знайомилися, розважалися з аніматорами і Сантою, грали в настільні ігри, слухали концерт, навчалися новому на майстер-класах, малювали листівки та розписували пряники для захисників України.

73936BF5-15CD-4334-AD49-1120CC69A97F

Ініціатива свята належала міському голові Анатолію Бондаренку. Реалізували її за підтримки низки депутатів молоді  активісти з громадської організації «Український опір», відомої в Черкасах за проектом  «EventsChe». Допомагали втілити ідею психологи, аніматори, фахівці Черкаського шахового клубу, музиканти.

«Різдво – свято родинне, і ми вирішили подарувати його тим дітям, які найбільше потребують сімейного тепла і затишку, – сказав на святі Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Я надзвичайно вдячний нашій молоді за їхню кмітливість і активність, котрі в непростий буремний для України час взяли на себе цю місію добра. Вірю в перемогу України і мрію, аби всі діти мали родину, були щасливими й жили в мирній Україні».

В «Амброс-Хабі», де відбувався захід, дітям соціальних категорій організували розваги на різні смаки: для активних, для ерудованих інтелектуалів, для тих, хто любить спокійну творчість. Вони розважалися з аніматорами, грали в настільний футбол, навчалися мистецтву орігамі та грі в шахи, малювали листівки-побажання, розписували пряники для військових, які передали українським воїнам.  Для дітей виступили джазмени Михайло Явтушенко та Євген Лаканцев, Роман Чупилка та вокалістка Анна Праженик, акустичний гурт «Shuffle». Наприкінці свята кожна дитина отримала різдвяний подарунок від Санти.

3C0A2C0E-D220-4923-B4DD-732B9B5576F7

«Найвищим щастям для дорослої людини є поділитися частиною свого тепла з дитиною. А сьогодні ми зібрали тут дітей, котрі мають в цьому особливу потребу, – говорить депутат Черкаської обласної ради Вадим Гайович. – Тим більше, тут є діти з окупованих територій, і особливість заходу якраз в тому, аби вони познайомилися й потоваришували з однолітками із Черкас. Саме це об’єднало й нас, організаторів. Дякую Черкаському міському голові за ініціативу та підтримку, депутатам, котрі долучилися, і активним молодим волонтерам Черкас, які займалися безпосередньою розробкою сценарію та його втіленням. Адже коли ми бачимо, як радіють діти, нам теж стає радісно. Це потрібно Господу, а значить, і нам потрібно».

«Ми вперше проводимо захід подібного формату, – розповідає представниця  молодіжного крила організації «Український опір» Єлизавета Іщенко. Дякуємо за довіру міському голові. Нам приємно відчувати свою відповідальність і причетність до значимої справи. Ми спеціально обрали популярний зараз формат тематичних і вікових локацій, де діти отримають нові навички і можливо, хтось навіть замислиться над майбутньою професією».

Молоді активісти розповідають, що, готуючи новорічне свято, вони радилися з психологами, представниками департаменту соціальної політики, аби врахувати особливості роботи з такими дітьми.

«Мені свято дуже сподобалося. Цікаво, що тут я можу зробити кілька справ одночасно: пограти в ігри, послухати концерт, розмалювати пряники для воїнів, – розповідає 14-річна Наталя.А моє найбільше бажання на Різдво – аби закінчилася війна».

«Я теж маю одне побажання – щоб якнайшвидше закінчилася війна, – говорить 13-річна Валерія.  – Бо у мене дядько на фронті, і хочу, аби він та його  побратими повернулися живими».

За словами начальниці відділу опіки, піклування та усиновлення дітей служби у справах дітей Черкаської міської ради Наталі Загребельної, нині у Черкасах під опікою перебувають 210 дітей, і 105 дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

«Ці діти за різних обставин втратили батьків, але добре, що є люди, готові надати їм тепло, затишок, любов, турботу, – говорить Наталя Загребельна. – Напередодні новорічно-різдвяних свят усі чекають дива. Тому хочеться, щоби збулися мрії цих дітей і вони жили в щасливій мирній Україні. Дякуємо міському голові Анатолію Бондаренку та всім, хто організував для наших дітей такий родинний захід у різдвяні дні».

Про це повідомляє сайт ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100