реклама

реклама

Ялинкові іграшки можуть не лише принести радість, але і стати певною загрозою для здоров’я. Як правильно обрати прикраси на новорічну ялинку, аби вони не нашкодили – радять фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

Найнебезпечнішими є ялинкові іграшки з дешевого пластику. Разом із ними в оселю може потрапити величезна кількість токсичних речовин — ртуть, миш’як, формальдегід і мідь. Якщо у складі іграшок є важкі метали, як-то кадмій, свинець – це загрожує отруєнням. Якщо у членів вашої родини почалася алергія або сильний кашель — зверніть увагу на найяскравіші іграшки, причина може бути саме у них.

8db9312-vybraty-ialynku1

Обираючи пластмасові кульки, потріть їх серветкою. Якщо фарба не лишається на ній, значить прикраса безпечна.

Скляні кульки так само не повинні лишати по собі сліди фарби. Потримайте іграшку в руках і перевірте, чи залишилися на них фарба.

Зверніть увагу на залізний ковпачок, який дуже легко знімається з кульки, може поранити. Дуже часто під таким ковпачком ховаються гострі надщерблення кульки, що загрожують травмами.

Купуючи ялинкову іграшку, зверніть увагу на її зовнішній вигляд : чи міцно зроблені кріплення, наявність дрібних деталей, які можуть відірватись, наявність неприємного запаху (хімічний запах фарби, пластикової основи, низькосортного клею), що може свідчити про токсичність товару. За будь-яких сумнівів, які у вас виникли, краще не ризикувати і відмовитись від придбання такого товару.

Практичні поради при виборі новорічних прикрас:

- купуйте якісні новорічні іграшки. «Копійчані» вироби апріорі не можуть бути якісними;

- виріб повинен мати наклейку зі складом та інформацію про країну виробника;

- переконайтесь, що склад фарби не містить ртуть, свинець і формальдегід, які є токсичними для людини і домашніх тварин;

- іграшка не повинна мати неприємний запах, видимі залишки клею і фарбу, яка залишається на пальцях;

- віддавайте перевагу металевому кріпленню, яке щільно прилягає до основи;

- у разі виникнення сумніву щодо безпечності продукції звертайтеся до продавця з проханням надати висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на зазначену продукцію, який встановлює медичні вимоги безпеки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100