реклама Делікат

Губернатор: "Президент обіцяє допомогу..."

Губернатор: "Президент обіцяє допомогу..."

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб задовольнив допитливість журналістів і пояснив, куди ж він все-таки їздив у відрядження у вівторок, 16 листопада, коли повинна була відбутися сесія обласної ради. Зокрема, Сергій Борисович намагався розвіяти чутки про те, що сесію облради перенесли на день пізніше нібито через його відсутність у Черкасах.

– Рішення обласної територіальної виборчої комісії про перенесення сесії було прийнято не тому, що Тулуб покинув (очевидно, малося на увазі «виїхав з Черкас» – ред.). У ОВК ж пояснили, що перенесли сесію «по технічним причинам». Які це причини, треба в них запитати, – сказав Сергій Тулуб.

Сам він у вівторок, як зазначив, був у відрядженні в Києві, де «вирішував питання області у зв’язку з тим, що немає сесії».

– Я зустрічався з міністром фінансів, бо в нас сьогодні є необхідність того, щоб зробити деякі субвенції, добавки для освітян. Друге питання – я зустрівся з Президентом України і обговорив питання деяких соціально-економічних напрямків розвитку Черкаської області. Ми розглянули питання повернення ПДВ. Ви знаєте, що на сьогодні ця проблема дуже цікавить підприємства. Ну наприклад, ВАТ «Азот» має заборгованість по поверненню ПДВ підтвердженою податковою адміністрацією на 95 мільйонів. Той же «Азот» має заборгованість перед обленерго 92 мільйони за ту електроенергію, яку він отримав. І це можна було б якраз вирішити це питання. До речі, сьогодні поступило якраз 56 млн. сюди в область. Тобто оперативно Президент втрутився в цю ситуацію, – зауважив губернатор. – На сьогодні в нас заборгованість, яка не повернута – десь 290 млн. Це кошти, які б допомогли економіці Черкащини.

Крім того, як виявилося, у столиці Сергій Тулуб обговорював питання додаткового фінансування закінчення будівництва обласної дитячої лікарні, бо… не вистачає коштів.

– У нас вичерпані майже всі ліміти. І нам необхідно до кінця року допомогти. І також Президент в цьому плані пообіцяв допомогу, – сказав губернатор. – Крім того, ми обговорили те, що стосується агропромислового комплексу. Також ми обговорили питання розвитку міста Канева, як туристичного центру. Обговорили питання будівництва автобазу Київ-Канів. Ще були деякі невеличкі питання. Я вчора ж повернувся і працював тут на робочому місці.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 сергій 18.11.2010 22:09
***але дивлячись на вираження обличчя він дав йому щось друге
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100