реклама

реклама

Мариновані білі гриби та перець з морквою, консервовані помідори та огірки, домашні кетчупи й аджика – цього року українці збільшили площі під домашньою городиною. Частину врожаю вдалося зберегти: законсервувати, засолити чи заморозити. Деякі закрутки із власноруч вирощених овочів та фруктів потрапили на новорічний стіл.

Усе це стало результатом кількох масштабних програм цього року, в межах яких українців мотивували вирощувати городину на присадибних ділянках. Одна з таких – кампанія “Посій насіння з МХП”. Починаючи з лютого 2022 року, десятки тисяч родин в 11 областях отримали набори насіння для вирощування овочів. Туди увійшли такі культури: буряк, щавель, редис, огірок, кабачок, морква та матіола. Загалом команда благодійного фонду “МХП – Громаді” роздала 114 800 пакунків насіння.

IMG_0955

З цієї площі вдалося зібрати понад 11 тонн врожаю. Тоді команда благодійного фонду пішла далі й вирішила допомогти українцям зберегти зібрані продукти – у такий спосіб домогосподарства отримали якісні кришки для закруток.

Найбільше, за внутрішнім опитуванням учасників кампанії, родини робили закрутки з огірками. На другому місці йшли помідори, кабачки.

«Насіння, яке отримуємо від Фонду завжди має хорошу схожість. Закруток багато робимо і тими кришками зокрема, що видають. Гарно тримають. Ними закатую свої фірмові кетчупи та аджики, їх ще дітям у Київ передаю. Чекатимемо насіння і 2023 року, бо редьку першою в парнику сіємо, разом із нею і перші вітаміни споживаємо. Рясна завжди: і кругла, і продовгувата з білими носиками. Вдячні за турботу про нас», – наголошує Катерина Коваль із с. Моринці, Черкаської області.

2023 року проєкт продовжиться. Планується підтримати на 40 тисяч більше домогосподарств ніж торік.

Департамент комунікацій МХП.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #1 Прапорщик 02.02.2023 12:18
Зараз на дворі 02.01.2023рік,а у вас вже 05.01.2023р Поспішаєте жити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100