реклама

реклама

Ще дві черкаських парафії завершили реєстрацію і, вже офіційно, перейшли до Православної церкви України. Це парафія Успіння Пресвятої Богородиці (с. Жаботин) та Свято-Преображенська парафія (с. Флярківка).

325766445_690435592569980_174359863650170798_n

«Щиро дякую вірянам Жаботина і Флярківки і особисто голові Михайлівської громади Тарас Плужник за позицію і приклад, який ви показуєте іншим громадам. Для мене ця новина вдвічі приємніша, оскільки моя команда справилася з роботою, допомагаючи в юридичному та організаційному плані», - пише нардеп Сергій Рудик у «Фейсбуці».

«Водночас, хочу звернутися до духовенства та прихожан УПЦ МП. Ми живемо на одній землі, молимося одному Богу і однаково любимо свою Україну. В московському патріархаті значна частина «пасторів», які назавжди заплямували себе співпрацею з окупантами і пропагандою рускага міра. Але й немало духовенства і віруючих - це ті, хто ненавидить путіних-гундяєвих, тайожну орду і мріє про нашу Перемогу. Прошу вас – не затягуйте із рішеннями і не чекайте що хтось прийме їх замість вас. Збирайте збори і переходьте до Православної церкви України.

Це не просто питання церковної приналежності. Це питання незалежності від держави-дикуна і держави-окупанта. Тому духовна єдність сьогодні важлива як ніколи. І нам потрібно бути в одній православній родині, на боці правди і на боці України.

На фото – старовинний дерев’яних храм у с. Жаботин, який після війни обов’язково буде одним із важливих туристичних місць Черкащини!» - зазначає нардеп.

Рудик зараз перебуває у ЗСУ під Бахмутом

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100