реклама

реклама

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації заклади освіти Черкащини активно долучилися до спільного фронту допомоги мужнім військовим Збройних Сил України.

b2ap3_large_DSC_6958

Зокрема, за ініціативи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області та за підтримки Управління освіти і науки ОДА було прийнято рішення про збір допомоги для ЗСУ. За результатами волонтерської акції на зібрані кошти придбали позашляховик НИВА. До передачі воїнам автомобіль було повністю підготовлено для використання за призначенням: проведено техогляд, замінено старі агрегати та інші запчастини на нові, паливно-мастильні матеріали. Також освітяни потурбувалися, щоб забезпечити наших воїнів речами першої необхідності: придбали теплий одяг, цигарки, чай, каву, печиво, цукерки.

Сьогодні автотранспорт передали майстру виробничого навчання ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей» Сергію Луцику, який разом з 5 іншими колегами боронить Україну на харківському напрямку

-Буквально кілька тижнів тому працівники профтехосвіти прийняли рішення, що вони зберуть кошти на потреби Збройних Сил України, – розповідає начальник Управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський. – Відтак вже зовсім скоро була зібрана необхідна сума для придбання транспорт, який буде передано одному з підрозділів ЗСУ на Харківському напрямку. Особливістю цього підрозділу є те, що там служать 6 працівників одного із закладів профтехосвіти Черкащини.

– Вірте в ЗСУ! Перемога буде за нами! – запевнив військовослужбовець Сергій Луцик, отримуючи ключі від позашляховика.

Довідково:

174 педагогічних працівники закладів освіти області беруть участь у російсько-українській війні. З них: 21 – заклади вищої освіти; 12 – заклади фахової передвищої освіти; 26 – заклади професійної (професійно-технічної) освіти; 101 – заклади загальної середньої освіти; 2 – заклади дошкільної освіти; 10 – позашкільні навчальні заклади; 1 – Інклюзивно-ресурсні центри; 1 – комунальний навчальний заклад „Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради”.

За інформацією Управління освіти і науки Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100