реклама

реклама

Поблизу Черкас на узбіччя траси щодня виходить сімейство диких кабанів. Їх підгодовують як місцеві жителі, так і проїжджі водії. Мисливствознавець Володимир Рибалка пояснив, що тварини уже звикли до такого графіку, однак такий прикорм може їм нашкодити, пише Суспільне.

b63bb63c63e32043

Попри насичений рух на дорозі біля Свидівського лісництва, з лісу на "обідню перерву" виходять дикі кабани. Там зупиняється мало не кожна автівка, а люди виходять зі смартфонами, аби зробити фото чи відео.

"Такого ще не бачили, тому і стали подивитися", — пояснив черкащанин Петро.

44d5b58219617dc4

Утім тварини радіють більше людям із гостинцями. Водій Віталій запасся кукурудзою:

"Я по роботі тут їжджу, а цього разу на поле забіг й взяв смаколиків кабанам. Вони ж голодні ходять".

Черкащанин Роман теж прийшов не з пустими руками. Яблука, капуста та хліб — ці продукти смакують їм найбільше, зазначив чоловік:

"Це ми вже третій раз до них уже приїжджаємо, щоб погодувати й подивитись на них".

Подивитись на такий придорожній звіринець чоловік привіз свою доньку Аріну:

"Я ніколи їх не годувала, це вперше. Мені дуже подобаються вони".

За словами черкащанки Альони, тварини навідуються не лише до траси — вони постійні гості на сільських городах:

"Коли кабани на городи ходять, то трішки дошкуляють, бо все переривають. Однак щоб на людей нападали чи ще щось, то такого ні разу не було".

bf49bb1aa3562140

Така активність для цього виду тварин не властива, пояснив мисливствознавець Володимир Рибалка. З його слів, через комендантську годину та заборону відвідувати ліси популяція кабанів зросла, через це люди бачать їх частіше:

"Фактор турбування тварин фактично відсутній. Єгерська служба та державна лісова охорона мають змогу в лісі виконувати свої обов’язки".

Сім’я диких свиней, яку бачать на узбіччі, була вирощена у вольєрах, тому вони й не бояться людей, пояснив Володимир Рибалка. Та все ж чоловік радить не приманювати їх:

"Це не дуже добре, що годують люди, особливо біля траси. Тепер створюється небезпека транспортному руху через те, що прямо по під трасою годують. Кабанів краще не годувати, мисливські господарства проводять цю роботу, є підгодівельні майданчики".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100