реклама

реклама Делікат

реклама

24-25 січня співробітники відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Черкаського районного управління ГУ ДСНС України в Черкаській області Ірина Лисенко та Юлія Харченко провели уроки життєдіяльності у двох навчальних закладах Сміли, де нещодавно відкрили «Класи безпеки».

Про це повідомила провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Черкаського районного управління ГУ ДСНС України в Черкаській області Ірина Лисенко в коментарі Сміла.City.

Lb8x2SWhnc5rRv1mMNh4

«Класи безпеки» — це спеціальні інтерактивні класи, які відкривають у освітніх закладах Черкащини спільно з головним управлінням ДСНС України у Черкаській області.

«Тут є все необхідне для легкого засвоєння інформації, яка допоможе уберегти життя», - повідомляється на сайті Черкаської ОВА.

«..Для нас важливо навчити дітей правильно діяти під час різних небезпек: починаючи від пожеж і завершуючи ракетно-бомбовими ударами. Рятівні алгоритми треба закладати їм змалку», - коментує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець мету відкриття таких класів у закладах освіти області.

На Черкащині цьогоріч планують відкрити понад пів сотні таких «Класів безпеки». Вони вже діють у окремих навчальних закладах Сміли.

«Рятувальники завітали до навчальних закладів: КЗ «Смілянська спеціалізована мистецька школа-інтернат Черкаської обласної ради» та Смілянської ЗОШ І-ІІІ ст. №7 м. Сміли. В цих двох начальних закладах вже працюють нещодавно створені «Класи безпеки» і там проводять уроки для дітей. Пізніше такі класи планують відкриватимуться у інших навчальних закладах», - каже в коментрі Сміла.City Ірина Лисенко.

Під час зустрічі з рятувальниками фахівці ДСНС розповіли дітям про дотримання правил пожежної безпеки в побуті та правила безпеки на льоду. Хлопчики та дівчатка із захопленням слухали розповіді про діяльність служби, про ті відповідальні завдання, які постійно доводиться виконувати рятувальникам.

Співробітники Держслужби розповіли школярам про випадки пожеж, надзвичайні ситуації, котрі щодня трапляються на території Черкаського району, а особливо звернули увагу на факти, які стаються саме з вини дітей.

Також, за допомогою друкованої продукції від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, рятувальники поспілкувалися з дітьми на тему «Мінна безпека». У формі гри рятувальники навчили дітей основним правилам безпеки життєдіяльності та послідовності дій при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100