реклама

реклама

На 14 лютого заплановано проведення сесії Черкаської міської ради. Питання порядку денного депутати попередньо вивчають і розглядають у комісіях. Під головуванням депутата Георгія Гладкого відбулося засідання комісії з питань бюджету та економічного розвитку.

777_1

Члени комісії заслухали представників профільних департаментів, які готують проекти рішень на сесію і внесли свої пропозиції.

Серед іншого, директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод зазначила, що підготовлене звернення депутатів Черкаської міської ради до Президента України щодо нагородження міста Бидгощ (Республіка Польща) та міста Валмієра (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто-рятівник». Адже ці міста з початку повномасштабного вторгнення надають суттєву допомогу Черкасам.  Депутати підтримали винесення питання на сесію і зауважили, що нашому місту варто розширювати коло міст-побратимів і надалі.

Під час розгляду питань медичного блоку депутат міської ради Роман Діскант вніс пропозицію передбачити у бюджеті кошти на ремонт патологоанатомічного корпусу у Третій міській лікарні.

«Ремонтні роботи тут не проводилися з часу введення в експлуатацію із 1977 року, приміщення перебуває у неналежному стані. На ремонт необхідно 500 тис.грн», - зауважив Роман Діскант.
Депутат Віктор Євпак вніс пропозицію передбачити в бюджеті кошти на ремонт ванної кімнати у опіковому відділенні Першої міської лікарні. Відповідне доручення дали профільному департаменту.
Також народні обранці розглянули винесення на сесію питання «Про внесення змін до програми надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у м.Черкаси у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022-2023 роки».

«Основне фінансування по цій програмі – це об’єкти, у яких планується виконати капітальний ремонт у 2023-2024 роках. Це три об’єкти, у яких планується облаштувати приміщення для тимчасового перебування внутрішніх переселенців: на вул.Кобзарській, вул..Чорновола та  вул.Перемоги. На ці потреби потрібно виділити 102 млн.грн», - поінформував директор департаменту соціальної Євгеній Данченко.

Дискусійним виявилося питання «Про затвердження Програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2023-2025 роки». Участь у обговоренні взяли депутати Сергій Кудактін, Роман Діскант, Віктор Євпак, Володимир Друмашко. Останній запропонував передбачити на цей рік у програмі лише видатки на капітальний ремонт ліфтів. Зрештою питання винесли на розгляд сесії.

Про це повідомляє пресслужба ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100