реклама

реклама

Потрібен ремонт, але коштів вистачає лише на кисневу станцію та генератори — така нині ситуація у Звенигородській лікарні. Утім місцеві жителі просять відремонтувати приміщення, бо заклад заповнений пацієнтами.

fe8666e73a40deb4

Жителька селища Левада, що на Тальнівщині, Людмила Куйбіда розповіла Суспільному: місяць тому там лікувався її чоловік.

11 січня йому стало зле.

"Під час крапельниці у нього стався гіпертонічний напад. Буквально за десять хвилин лікарі нас відправили у Звенигородку. Там є комп’ютерне обстеження", — розповіла пані Людмила.

У Звенигородській лікарні, переповіла вона, його поклали у неврологічне відділення:

"Брудно, матраци порвані, ковдри порвані, у стінах дірки, таргани бігають. Пацієнтів у відділенні було 40 чи 42. А те відділення призначене для дев'ятнадцяти. Томограф зламався, а в них немає ні бюджетного, ні приватного і треба було чекати понеділка".

4e08d5334bbbe0c2

Нині чоловік пані Людмили прикутий до ліжка. Йому поки складно говорити та їсти.

Заступник директора з медичної частини Георгій Дімов розповів: у той день був наплив людей. Та й окрім цього, додав, навантаження на медиків за два роки зросло через збільшення кількості пацієнтів:

"Район обслуговування у нас збільшився із 50 тисяч населення у понад 200 тисяч. Тобто навантаження зросло в чотири рази".

Директор медзакладу Вардан Айрапетян зазначив: нині гроші нині спрямовують на найнеобхідніше – забезпечення електроенергією та киснем.

"Неврологічне відділення було повністю капітально відремонтоване. Але воно було розраховане на двадцять ліжок", – розповів він.

Пізніше там лікували коронавірусних хворих. Нині ж – знову пацієнтів із неврологічними розладами. І ремонт там має бути капітальним, таким же як і у відремонтованій частині, а на це треба додаткових грошей.

"Стіни будівлі були докладені цеглою до половини. Ми все це зламали, повністю виклали цеглою до стелі та звели нормальні стіни, нормальні санвузли і все решту виправили", – додав директор.

У палату, в яких лікували жителя селища Левада, вже придбали нові матраци, додав Вардан Айрапетян.

"Ми давно їх виписали, але отримали кілька днів тому. Оголосили тендер на закупівлю дванадцяти функціональних ліжок саме неврологічному відділенню. Але не знаємо, коли їх отримаємо", – додав він.

cab68e0460502ed0

Нині ж, пояснив, гроші намагаються спрямувати на найнеобхідніше:

"Це забезпечення електроенергією. У нас два генератори. Також повторно проводять лінію оксигенації – подання кисню до палат. Попередня для цього непридатна".

Близько чотирьох з половиною мільйонів витратили на кисневу станцію та мільйон двісті на генератор, розповіла заступниця міського голови Оксана Бугаєнко:

"При будь-якому зверненні міський бюджет долучається для купівлі медикаментів. Є і загальніші питання – це киснева станція та генератори. Ми працюємо у цьому напрямку. А я не думаю, що це питання є важливим".

Втім, за можливості спробують повернутися і до питання ремонту, додала вона.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Альона 12.02.2023 01:29
Звенигородська лікарня, це дно району. Директор медзакладу,...................у цій лікарні працюють усі родичі ...............а. Умови лікарні страшні, мало ліжкомість, багато хворих, які знаходяться на обслуговуванні з бувших 15 районів, немає обладнання, усе зламане, відношення медперсоналу погане.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100