реклама

реклама

Політик і громадський діяч з Черкащини Микола Томенко розповів UKRLIFE.TV про необхідність викинути росію з ООН.

Країна, яка фактично зорганізувала Третю світову війну, не має права бути в міжнародній інституції, яка утворилася за результатами Другої світової війни, вважає Томенко. Необхідне однозначне виведення РФ із постійних членів Ради Безпеки ООН. Бо виглядає дикістю те, що за безпеку і мир відповідає росія. Наступний крок – звільнення представників Росії з усіх структурних підрозділів ООН.

7878

– Бачу як останні роки тишком-нишком росія позаходила у інститути, створені в системі ООН. Це ніби нижча чиновницька складова, але вона відіграє важливу роль. Наприклад, я організатор акцію «Сім чудес України». Просуваю наші культурні об’єкти в Україні та світі. І от в системі ЮНЕСКО маємо комітет світової спадщини, які відбирає найвизначніші культурні спадщини, що просувають країну в світі. І останній період, а конкретніше станом на 24 лютого 2022 року цим комітетом керував росіянин. Я виступив з ініціативою замінити цього представника. Бо росія у нас попала в музей Сковороди, у музей Тарновських, у сотні об’єктів культури!!! І цього представника замінили лише в листопаді торік. Тобто ми потратили на нього майже 9 місяців. Хоча все ж росію залишили серед віце-президентів комітету, – сказав Томенко.

Тому, за словами Миколи Томенка, слід з низів очищати ООН від росії.

Також він нагадав, що є п'ять постійних членів Ради безпеки ООН — Велика Британія, Китай, СРСР (нині Росія), США, Франція.

– Інститут, який опікується тим, щоб не було війни, включає країну, яка веде війну. А Рада безпеки ООН вкрай важлива позиція. Німеччина нині важливий гравець у світовому союзі. І вважаю, що найпростіший варіант виключити росію і взяти п’ятим членом Німеччину, - каже Томенко

Детальніше UKRLIFE.TV

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100