реклама

реклама

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, у Черкаській міській раді відзначили організаторів щорічного Черкаського книжкового фестивалю.

1_2056

Цей захід уперше відбувся у квітні 2017 року і вже багато років поспіль збирає сучасних кращих майстрів, музикантів, письменників, акторів, кіносценаристів, краєзнавців. Автори презентують свої книги, поети декламують вірші, видавництва та книгарні пропонують нові книги, сценаристи показують кінострічки, майстри відкривають артзони. І навіть під час воєнного стану організаторам книжкового фестивалю вдається проводити змістовні культурні заходи.

Тож подяками міського голови відзначено Людмилу Фіть, Юлію Чабаненко, Євгенія Буряка, Катерину Костюк, Олену Литвин, Марину Клімчук, Віру Буряк та Олександра Скалигу.

«Дякую вам за свідому громадянську позицію, патріотизм, активну громадсько-просвітницьку діяльність, популяризацію української мови, літератури, творчості сучасних вітчизняних письменників, організацію та проведення в Черкасах на високому професійному рівні Всеукраїнських щорічних книжкових фестивалів, проєктів: «Сила історії», «Чечитка», «Книга за донат», вагомий особистий внесок у популяризацію сучасної української книги. Розвиток української мови і культури має особливе значення під час війни, адже мова – це наша зброя, ідентичність і сила», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Нагороджені, у свою чергу, подякували міській владі за увагу і запросили до подальшої співпраці заради підтримки та розвитку української культури.

«Ця каденція міської ради може увійти в історію як та, яка підтримує культуру, проводить націєутворюючі творчі заходи, які спонукатимуть більше любити наше місто і пишатися Україною», – зазначила одна з організаторок Черкаського книжкового фестивалю Людмила Фіть.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100