реклама

реклама

Напружена робота у черкаських медиків почалася ще пару років тому, коли з’явився коронавірус. Тоді доводилося спати по -34 години на добу через велике навантаження. Про це у передачі «Актуально з Волошиним» розповів Ігор Фесун, керівник Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

328014475_653738209851300_2139880152978286619_n

– Було багато роботи, не зовсім притаманної нам. Потім пішла друга хвиля коронавірусу. Ми вже знали, що робити. Потім була третя хвиля, було ще легше. Ми зрозуміли, як працювати. Аж тут почалося найстрашніше – війна. І ми зрозуміли, що навіть в першу хвилю навантаження було не таке, як у війну. Колектив працює, викликів дуже багато, але не в плані роботи, а у плані викликів сьогодення. І є робота, про яку можна говорити, а про яку не можна. Та вважаю, всі виклики, перед якими нас ставить життя, долаємо, - зазначив Ігор Фесун.

Декілька людей з обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пішли на фронт. Небагато, та все ж.

– У нас теж фронт, боремося за життя людей. Але декілька людей пішли на війну, декількох призвали. Всього 21 особа. При тому, що в нас 1300 працюючих. За кордон виїхало 13, але вже повертаються. У нас є гідні умови праці і зарплата вища, ніж по області. Але не завжди йдуть до нас робити, бо зрозуміло, що тут кожен дзвінок – це виклик. Ніхто не знає, що там за поворотом. Люди нариваються на пожежі, на ДТР і так далі. Проте, люди, які пропрацювали на Швидкій допомозі більше, ніж 5 років, залишаються на все життя. Я пропрацював на Швидкій допомозі 33 роки. Тут часто «брудна», невдячна робота, це непланова медицина, та коли ти врятував комусь життя – то кращого немає.

До речі, Ігор Фесун вже 13 разів приймав пологи. Каже, є виклики, на які ніхто не бажає попасти. Зокрема, це пологи.

– Автомобіль – це обмежений простір. Тому, звісно, буває дуже складно. Але зате потім легше. У мене є пацієнтка, яку приймав, а через 18 років у неї приймав пологи…

Також фахівець порадив зважати і не викликати швидку у будь-який час.

– Температура – це не привід викликати швидку. Такого немає ніде в Європі. І ми не кидаємо наших пацієнтів сам-на-сам з хворобою. Якщо є потреба – їдемо.

Деталі у відео


реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Хвороба 23.02.2023 06:43
виявляється не привід визивати швидку,чим менше викликів по скорій,тим краще черкаським екстренним медикам,не турбуйте їх,вони зайняті вивчення і впровадження кращого європейського досвіду.Питання,чому до цих пір головного врача не нагородив медалькою якийсь благодійний фонд?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Алекск 22.02.2023 15:47
Гідний свого Тата.медик був !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100