реклама

реклама

22 лютого на Черкащині відбувся круглий стіл під головуванням міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Про досвід регіону у сфері освіти розповів очільник області Ігор Табурець.

photo_2023-02-22_13-54-57

Він пригадав, що з початком війни навчальний процес в області тимчасово зупинився.  Але з часом, коли безпекова ситуація дозволила його відновлювати, виявилось, що не всі заклади готові повертатися до навчання.

– У мирний час на балансі закладів освіти області перебували лише 44 протирадіаційні укриття, – розповів Ігор Табурець. – Тому спільно з органами місцевого самоврядування ми провели значну роботу з облаштування укриттів і визначили для себе курс на очне навчання.

photo_2023-02-22_13-54-58-2

Отож, до 1 вересня спільними зусиллями  забезпечено укриттями близько 60% закладів освіти, починаючи від садочка і завершуючи університетом. Наразі цей відсоток становить майже 82.

– Паралельно з цим спільно з освітянами перебудовуємо роботу всієї галузі під виклики воєнного часу, – додав очільник області. – Коли хтось думає, що долати освітні втрати і переформатовуватися, – це затратно та ресурсно, то не робити цього – ще дорожче. Бо інвестиції в освіту – інвестиції в майбутнє України!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100