На Черкащині триває запис добровольців до лав штурмових бригад Гвардії наступу. Обирати можна ту, яка найбільше мотивуватиме. Анкети приймають онлайн через сайт storm.mvs.gov.ua або ж у ЦНАПах області:

  • Черкаси: вул. Благовісна, 170
  • Сміла: вул. Незалежності, 37
  • Умань: вул. Чорновола, 32/6
  • Жашків: вул. Захисників України, 17
  • Звенигородка: вул. Івана Сошенка, 47
  • Золотоноша: вул. Незалежності, 40.

Для тих, хто ще не визначився, розповідаємо про кожний з підрозділів.

Загалом Міністерство внутрішніх справ України формує 8 штурмових бригад. Бійці матимуть спільну головну задачу – звільнення окупованих ворогом територій.

63e206c1ee8c0784917547-2

Одразу шість підрозділів укомплектовує Національна гвардія України.

1-10

Бригада «Червона калина» братиме участь у наступальних операціях на сході України. Кістяк підрозділу – досвідчені військові. Вони захищали Київщину. Разом із ЗСУ звільнили від загарбників понад 20 населених пунктів. Нищили колони техніки і позиції окупантів. Пізніше долучались до бойових дій на Луганщині та Донеччині. Ці воїни передаватимуть свій досвід побратимам, які до них приєднаються. Обіцяють, ворог тлітиме там, де червонітиме їхня калина.

2

Міцнішим за сталь, незламним, нескореним, неспинним – до славетної бригади «Азов». Аби стати плече до плеча з тими, хто вже прославився на полі бою. Патріотами, які ще з 2014 року виконували завдання у зоні АТО/ООС, пройшли Іловайськ. У 2022-му – героїчно обороняли нескорений Маріуполь. План азовців на 2023-й – гнати загарбників якнайдалі.

3

Бригада «Буревій» – зноситиме ворога на своєму шляху та повертатиме загарбані агресором землі. Добровольці потраплять під керівництво досвідчених військових. Основа підрозділу – бійці 1-шої Президентської бригади оперативного призначення. Вони на початку повномасштабного вторгнення обороняли столицю, а нині тримають Бахмут.

4-1

Ще один добровольчий підрозділ Національної гвардії України – «Рубіж». Його бійці чиститимуть українську землю від ворогів. Охочих запрошують у команду до тих, хто вів бої за Гостомельський аеропорт, Ірпінь, Рубіжне. А ще завдав значних втрат противнику та ліквідував більш ніж 1 тис окупантів.

5

Бригада «Кара-Даг» йтиме в наступ під гаслом «Піднімемо прапор на Кримом». Добровольці цього підрозділу повертатимуть окупований український півострів. «Фундамент» формування – захисники, які не з чуток знають, що таке горнило війни. Ці відчайдухи боронили Запорізький напрямок. Відбивали наступи переважаючих сил агресора, знищували ворожу піхоту та бронетехніку противника. А ще збивали повітряні цілі: літаки, гелікоптери, безпілотники, ракети.

6

«Поєднані духом наступу» – це про офіцерів та солдат бригади «Спартан». Вони тримали оборону Харкова. У перші ж дні знищили чотири ворожі танки та літак СУ-25. На їх рахунку майже дві роти ліквідованих окупантів. Нині до команди міцних і витривалих воїнів запрошують добровольців.

По одній бригаді формують Державна прикордонна служба і Нацполіція.

7

Вольових і вмотивованих чекають у лавах нового воєнізованого підрозділу Нацполіції «Лють». До складу бригади вже входять поліцейські, загартовані війною. Вони виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Зокрема, у Бучі, Ірпені, Херсоні, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Бахмуті.

8

Тих, хто бажає боронити державний рубіж, запрошують до штурмової бригади «Сталевий кордон». Задача підрозділу – посилити оборону й захист країни. Основа – військові професіонали. Ті, хто бив противника на Лиманському та Бахмутському напрямках, тримали Азовсталь.

Усі добровольці пройдуть навчання з вогневої підготовки, тактичної медицини. Отримають якісне озброєння, техніку та стануть частиною історичних подій.

Про це інформують в ОВА

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Макуха 04.03.2023 21:42
Цитую СОЛДАТ:
Я обрав диванно-штурмову бригаду примітивного тролінгу, бо я на Прочерку самий хоробрий.


Дойче-панталоніки як там, сухенькі? Всьо на мазі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #1 СОЛДАТ 03.03.2023 16:22
Я обрав диванно-штурмову бригаду примітивного тролінгу, бо я на Прочерку самий хоробрий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100