У Чигиринському НВК № 2 відкрили меморіальну дошку в пам’ять учасника афганської війни, старшого лейтенанта, випускника школи Миколи Ворони.

Участь у заході взяли представники районної влади, воїни-афганці, педагогічний колектив і всі учні навчального закладу.

Відкрив мітинг-реквієм директор школи Володимир Кушнір. Він розповів про життєвий шлях Миколи Ворони, про його свідомий вибір стати військовим – авіаційним техніком, льотчиком, і про те, як лише за місяць перебування в Афганістані він здійснив 68 бойових вильотів. Посмертно старшого лейтенанта Миколу Ворону було нагороджено орденом Червоної Зірки.

– В одному з листів, надісланих матері з Афганістану, він написав: «Мамо, тепер я знаю, що таке Батьківщина. В дитинстві ти, як та горлиця, прикривала мене крильми від усіх бід і нещасть. Тепер я, мамо, можу прикрити рідну землю своїми величезними крильми», – розповів директор школи.

Голова райдержадміністрації Олександр Цисаренко подякував присутнім за збереження пам’яті про героїв рідного краю, воїнів, які в мирний для нашої країни час з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок і загинули під час бойових дій на території інших країн.

– Покоління, які не знали війни, не відчули на собі страхіть бойових дій, але з шаною і повагою ставляться до героїчного минулого нашої країни, зберігають в пам’яті імена людей, які загинули на полі брані, обов’язково будуть жити під мирним небом, впевнено дивитись у майбутнє. Цього я вам і бажаю, – побажав Олександр Борисович, звертаючись до присутніх.

Заступник голови районної ради Віктор Півторак також відзначив у своїй промові багатопланову виховну роботу педагогів на патріотичних засадах, яку вони проводять у шкільному патріотичному клубі «Пам’ять».

Перед зібранням виступили також міський голова Сергій Тимченко, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Алєксєєвець, військовий комісар Чигиринського району Олег Тимошенко. Кожен із них подякував педагогічному та учнівському колективам школи за збереження пам’яті про героїку подвигів наших земляків.

Запалюванням Свічки пам’яті, скорботною хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки і пам’ятного знаку воїнам-афганцям вшанували учасники заходу пам’ять всіх тих, хто увійшов у безсмертя, повідомляють у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю апарату Чигиринської РДА.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100