реклама

реклама

7 березня 2023 року на кафедрі дизайну (сектор Графічний дизайн) Черкаського державного технологічного університету пройшов майстер-клас із вивчення можливостей комп’ютерної графіки в дизайні відповідно до плану наукового гуртка «Графічні техніки і комп’ютерна графіка».

Вступну бесіду про комп’ютерну графіку в дизайні, етапи створення анімації, композиційне вирішення, зображення зооморфних і рослинних символів, знайомство з творчістю художників-аніматорів провели керівниця гуртка професорка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Храмова-Баранова та викладачка кафедри дизайну Вікторія Кудревич. Викладачки кафедри дизайну ЧДТУ Вікторія Шкребтій і Вікторія Кудревич розповіли загальні відомості про розуміння бачення виразної анімованої пластики, провели майстер-клас зі створення графічних об’єктів у програмах Adobe Illustrator або в Adobe Photoshop  і показали етапи виконання анімації у програмі Adobe After Effects.

845f084b8d978922a96cabb0075115e3_XL

Основою вивчення і творення художньої форми, на якій розвиваються професійні навики студента-дизайнера, є принцип від цілого до часткового застосування знань та вмінь у сучасній мультимедійній дизайнерській практиці як  прояву сучасного візуального мистецтва, що і продемонстрували студенти. Для ілюстрацій було обрано патріотичну тематику – Національна самосвідомість, Код нації, жінка-берегиня України. Студенти  охоче виконували вправи для тренування в комп’ютерній графіці, використовуючи свої наробки з виконання живописних робіт, витинанок тощо.

Про це інформують в ЧДТУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100