реклама

реклама

Тут немає магазину, немає школи, але є неймовірні люди, які вміють боротися за свої мрії!

Старенький клуб + активна громада та Бобрицька сільська рада + Благодійний Фонд "МХП-Громаді" = сучасний хаб, якому позаздрять і у місті!

Як одне приміщення згуртувало і змінило ціле село — розказав проект ШоТам.

IMG-330fa5ea7d5ea8ca22a184e9db962bca-V

Мова про село Потапці Черкаської області. Тут гуртуються місцеві і переселенці. Дорослі допомагають ЗСУ та вже створили вокальний гурт. Діти опановують планшети і відвідують артгуртки.

Хаб «Територія єдності» - гордість села Потапці.

Керівниця проекту Людмила Горденко каже, що це ідея продиктована сьогоденням.

–В сучасних умовах, коил в нас зявилася велика кількість переселенців, у нас не було території, де можна було б попілкуватися. На території села немає навіть магазину, де люди могли б зібратися. Ми хотіли створити територію, щоб надати людям соціальну, психологічну і гуманітарну допомогу, - каже керівниця.

На конкурсі проектів від фонду «МХП-Громаді» їх проект переміг. Виділили 100 000 грн. Власними силами громада відремонтувала приміщення в сільському клубі.

– Проект зіграв велику роль в обєднанні громади. Люди сиділи, не знали де себе діти, переживали. В один прекрасний день вони зрозуміли, що їм є куди прийти.

Олена Недєлькіна родом з Донеччини, змушена була покинути домівку. Каже, ця кімната подарувала спілкування і з односельцями, а дітям з однолітками.

За кошти від Фонду закупили техніку, меблі, гуртом вибирали елементи декору. Тепер тут регулярно збираються на творчі майстер-класи.

Зокрема, роблять обереги для захисників.

Дорослі фасують гостинці для ЗСУ. Вже дорослі збираються на репетиції вокального гуртка… За два місяці хаб перевантажив громаду.

Голова Бобрицької громади Олена Штефан каже, що це лише початок.

– Сподіваюся ми надалі, кожен рік, вкладаючи сюди кошти фермерів, що працюють на нашій землі, і кошти сільради, зуміємо реалізувати весь проект, і будинок культури і бібліотеку відновити…

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100