реклама

реклама

15 березня в Черкаському державному технологічному університеті, до 63-річчя закладу вищої освіти, відбулася абітурієнт-конференція «МІЙ МАЙБУТНІЙ УНІВЕРСИТЕТ», у якій взяли участь старшокласники Черкас та області.

– Сьогодні ми всі працюємо на Перемогу. Держава потребує висококваліфікованих фахівців, підготовкою яких упродовж десятиліть займається Черкаський державний технологічний університет. Зараз ви на порозі прийняття відповідального рішення, від якого залежить ваше професійне майбутнє. Тому важливо дослухатися до внутрішнього голосу, до власних бажань. Абітурієнт-конференція «Мій майбутній університет» покликана ознайомити вас, молодь, із широким спектром спеціальностей та освітніх програм та допомогти зробити правильний вибір тим, хто ще остаточно не визначився, – зазначив у вітальному слові в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

05a57988137009248f7dbd41fb39971b_XL  

У вступній промові перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров наголосив, що Черкаський державний технологічний університет – єдиний технологічний заклад вищої освіти регіону із 63-річним досвідом, усталеними традиціями та авторитетним визнанням як на теренах України, так і за її межами. Понад 90% викладачів ЧДТУ, що забезпечують якісний освітній процес, мають наукові ступені та вчені звання. Артем Володимирович зауважив, що університет, успішно реалізуючи проєкт «Вчись, працюй, живи на Черкащині!», співпрацює з низкою провідних державних та приватних вітчизняних і зарубіжних установ, які надають молоді можливості для проходження практики, стажування та працевлаштування. Перший проректор ЧДТУ також акцентував увагу на засадах демократії та студентоцентризму, на активності студентів у науковій, творчій та волонтерській діяльностях, на сприятливих умовах для всебічного розвитку.

– Cаме зараз Ви стоїте перед складним вибором вищого навчального закладу та спеціальності, яка приноситиме вам задоволення. Нам щиро хочеться допомогти вам правильно зробити цей вибір! Адже ми, не так давно також, були випускниками школи, здавали зовнішнє незалежне оцінювання і з хвилюванням чекали результатів. Тому ми, студенти, розуміємо вас, як ніхто інший. Попереду у вас найяскравіші й найцікавіші роки вашого життя. Саме таким стало для нас наше студентство, де  ми навчаємось, пізнаємо, розвиваємось, реалізовуємо найамбітніші плани, насолоджуємось життям. Двері студентської ради ЧДТУ для вас завжди відчинені, – заохотила школярів до спілкування очільниця студентської ради ЧДТУ третьокурсниця Ольга Басараб.

Під час абітурієнт-конференції у своїх виступах декани: факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування  Денис Грецький, факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня та завідувачка кафедри міжнародної економіки Леся Петкова детально охарактеризували спеціальності та освітні програми, за якими проходить підготовка в університеті, розповіли про особливості навчання, проходження практики, стажування в успішних вітчизняних й міжнародних установах, програми подвійного диплома, дуальну форму освіти та перспективи успішного працевлаштування.

Також під час конференції відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Андрій Чорній представив учасникам попередню інформацію щодо порядку вступу до закладів вищої освіти у 2023 році, навів приклади розрахунку вступного коефіцієнту, пояснив, яким чином можна підвищити конкурсний бал, зауважив спеціальності особливої державної підтримки, торкнувся пільгових категорій вступників та заохотив звертатися до фахівців університету, зокрема до приймальної комісії та у Консультаційний центр ЧДТУ за додатковими роз'ясненнями.

Цього дня на абітурієнт-конференції «Мій майбутній університет» з доповідями перед численною авдиторією виступили старшокласники освітніх закладів Черкащини: учениця КЗ «Черкаська санаторна школа» Черкаської обласної ради Олександра Мудрицька, учні Черкаської ЗОШ №15 Олексій Стукал та Вадим Копань, учениця спеціалізованої школи інформаційних технологій №2 міста Золотоноші Євгенія Косталєва, які відзначили важливу роль вищої освіти в повоєнній відбудові країни.

Про це інформують в ЧДТУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100