реклама

реклама

17 березня власники ТОВ «Красногірське», що в селі Антипівка, Золотоніського району, повідомили про захоплення їх підприємства. У понеділок, 20 березня, влада з правоохоронцями провела прес-конференцію, повідомивши наступне:

– В роботі нашої військової адміністрації одне з пріоритетних завдань – підтримка підприємництва і бізнесу у цей нелегкий час, 390-ий день війни. І ми приділяємо значну увагу тому, щоб саме підтримувати наше підприємництво, наш бізнес задля того, щоб економіка Черкащини функціонувала. Підтримка саме законності і правопорядку – це теж пріоритет саме у напрямку «Безпечна Черкащина». На будь-які питання щодо захисту бізнесу всі правоохоронні органи реагують і будуть реагувати вчасно відповідно до чинного законодавства, – говорить  голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

334040002_775946676936741_3295630628429841993_n

За його словами, ситуація, що трапилась з агропідприємством в Антипівці, – це дійсно кричущий випадок, який не має місця, в тому числі і сьогодні, в непростих умовах, коли залучають усі сили і засоби задля боротьби з ворогом.

– Наразі правоохоронні органи вчасно і правильно відреагували на всі питання, які надходили у міру незрозумілих процесів у п’ятницю. Тому ми в постійній комунікації і з Нацполіцією нашої області, і з обласною прокуратурою. Саме розслідування зазначеного перебуває на моєму контролі, – зауважив очільник ОВА.


– 17 березня надійшло на спецлінію 102 повідомлення від заступника керівника агропідприємства повідомлення про невідомих, які, будучи озброєними, вимагали зміни керівника та погрожували. На місце було направлено два наряди груп реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, прибув керівник Золотоніської поліції. Встановили, що осіб було не 15, а 12, вони були без зброї. Був проведений поверхневий огляд, були оглянуті автомобілі. Зброї виявлено не було, не було порушень громадського порядку. Прибулі пред’явили документи, що призначений інший керівник підприємства, змінився власник підприємства. Представники підприємства заперечували. Всі виробничі процеси продовжували відбуватися. Встановили, що зборів акціонерів з-приводу зміни власника не відбувалося. Тож було зареєстроване кримінальне провадження за фактом підроблення документів, – пояснив очільник обласної поліції Черкаської області Вячеслав Гурін.

В. О. керівника Черкаської обласної прокуратури Остап Сидор сказав, що після реєстрації кримінального провадження з метою забезпечення збереження майна у цей же день було подано клопотання до суду про арешт майнового комплексу, про заборону вчиняти реєстраційні дії з активами. Судом задовольнили клопотання.

– Слідство триває і буде проведене, можливо, в стислі строки, – каже прокурор.

Станом на сьогодні підприємство працює.

На підприємстві сьогодні є ті власники, які були до приїзду невідомих.

У контексті події голова ОВА розповів про об’єктивну інформацію.

– Головне це об’єктивна інформація. Коли ми володіємо однобоко інформацією, але не володіємо всією інформацією, вважати ті чи інші дії рейдерським захопленням дуже неправдоподібно виглядає. Для цього в нас існує законодавство на підставі якого правоохоронні органи будуть діяти. Наразі під час війни, коли головним завданням держави є перемога ми не вбачаємо будь-які шанси у будь-якого рейдера захопити те чи інше підприємство. Ми в будь-якому випадку будемо реагувати жорстко і відповідно до законодавства. Переконаний, ми в такому форматі розберемося до самих маленьких частинок, кому дійсно належить підприємство. Чи дійсно там є особи, зацікавлені в зміні власника… Все треба з’ясувати, щоб була об’єктивна картина. А головне: щоб ми не відволікалися інформацію, яка не підтверджена і не робили відволікання уваги керівництва в час війни на другорядні речі, – сказав Ігор Табурець.

Він наголосив, що об’єктивність буде встановлена і бізнес буде працювати безпечно.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100