реклама Делікат

Письменник Василь Шкляр поміж двох Валентин. Із дружиною та депутаткою Черкаської облради Валентиною Коваленко.

Письменник Василь Шкляр поміж двох Валентин. Із дружиною та депутаткою Черкаської облради Валентиною Коваленко.

Розпочався збір коштів для зйомок художнього фільму за мотивами роману письменника Василя Шкляра “Чорний Ворон”. Бюджет стрічки становитиме 20 мільйонів гривень. Це будуть спонсорські гроші та благодійні пожертви.

Про це повідомляє “Газета по-українськи”.

Нагадаємо, що Василь Шкляр — наш земляк. Він родом із села Ганжалівка, Лисянського району. У його “Чорний Ворон” ідеться про боротьбу повстанців на території Черкащини проти більшовицької окупації у 1920-х роках.

“У Рівному під час презентації мого роману запитали: ”А коли ж буде кіно?”. Я кажу, це ж треба мільйони доларів, — розповідає Василь Шкляр. — Підвелися кілька жінок, одна з них сказала: ”Ми підемо з шапками по Україні й зберемо потрібну суму”.

Режисера та акторів добиратимуть на конкурсній основі.

“Героя свого поки що не бачу. Він у мене специфічний — йому всього 24 роки, а виглядає на 35. Тягар боротьби та лісового життя наклав свій відбиток. Коли сексот висилав портрет цього отамана, помилково писав: ”Возраста около 35 лет”. У цій ролі хочу бачити молодого актора, але з досвідом”, - резюмує Шкляр.

До уваги усіх, хто читав “Чорного Ворона” і хоче побачити екранізацію цього роману!

Кошти перераховувати сюди:

Реквізити для благодійних внесків:

р/р №26002097778 в АБ ”Експрес-Банк” у м. Києві

МФО 322959, ЄДРПОУ 35252758

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 гонта 22.11.2010 22:58
Певно коментарі і оцінки до них давали ті,хто й копійки не дасть на подібні акції. Хоча пропозиція слушна.Якщо і робити кіно, то це має бути об"ємна картина, і не має нічого складного щоб об"єднати два твори.Автор "Чорного ворону", вірю, буде лише цьому радий, бо його не гонорари цікавлять,а можливість висвітлення героїчного минулого наших дідів на рідній землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Did 22.11.2010 14:42
Читав. Враження позитивні. Добре, що так багато джерел, і добре, що є і свіжі.
Добре, що пошук автором останніх спогадів останніх свідків зберіг їх і дав сповнені надії останні сторінки роману. Але, на мою думку, "Чорний ворон" заслуговує на друге місце, першим мав би бути екранізований "Холодний Яр" Горліса-Горського.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Arsen 22.11.2010 14:05
Був би збір на екранізацію "Холодного Яру" Горліс-Горського - обов"язково скинувся б. А на екранізацію перелицьованого з десятка джерел "Чорного ворона" - звиняйте, пане Шкляр!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100