У центрі Лисянки, відставши від своєї зграї, яка відлітала у вирій, приземлилася лелеча пара. Птахи зовсім не боялися людей, а, як виявилося згодом, навіть чекали від них допомоги, оскільки один із них припадав на ногу, пише «Черкаський край».

Птахів забрав до себе власник тамтешнього готелю Віктор Поліщук. При цьому першим довірилася йому не лелечиха, в якої й була поранена нога, а лелека, спокусившись на запропоновану Поліщуком свіжу рибку. Вона, покружлявши над готелем, опустилася на землю згодом, пересвідчившись, що тут їх обох чекає гарна гостина.

Назвали лелек Сенею і Лізою.

Власник готелю і досі він не може заспокоїтися, згадуючи, як через два дні раптом зник Сеня. Лелечиха у розпачі не знаходила собі місця, тужила за ним. Пошуки вивели на лихих людей, які викрали лелеку і два дні тримали його в погребі. Замучений птах якось вирвався на волю, і відтепер ще більше довіряє своєму рятівникові.

Віктор Поліщук планує встановити стовп і плато, на якому лелеки весною зів’ють гніздо і виведуть дітвору. Хоче зробити поруч копанку, щоб птахи там ловили рибу. А на зиму в готелі облаштують кімнатку для птахів. Сеня вже навіть заходив до неї: обдивився, по всьому видно – сподобалася.

До речі, вони – не перші, кого прихистив пан Поліщук у своєму готелі. Сім років тут прожила самотня бабуся, яку привезли сюди на таксі й кинули напризволяще. Поліщукова родина й поховала стареньку.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Оксана Колісник 30.10.2012 13:36
Цитую Знаю, бо читаю:
"Прес-Центр" написав про це 17 жовтня, "Черкаський край" - 26 жовтня, "Прочерк" - 29 жовтня :-)
І хай би всі писали про таке! І кожного дня! Не про Зубика ж з його баблом і не про... А хай їх вже! Поліщукам - успіхів, лелечий родині гарно перезимувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Знаю, бо читаю 29.10.2012 23:32
"Прес-Центр" написав про це 17 жовтня, "Черкаський край" - 26 жовтня, "Прочерк" - 29 жовтня :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100