реклама

реклама

У Смілянській міській лікарні почали робити малоінвазивні операції, повідомив в.о. директора цього закладу Олександр Озірський, пише Сміла.ua.

2023-03-21-lapar

Ці операційні втручання роблять за допомогою лапароскопа.

Лапароскопічну стійку було придбано влітку 2020 року за 1,6 млн грн, але обладнання досі не використовували. Причина банальна - не було спеціаліста, що міг би на ньому працювати. Наразі лікарі пройшли навчання і під кураторством нового досвідченого хірурга, що прийшов працювати у міську лікарню, почали практикувати.

Завдяки малоінвазивним операціям вдається значно знизити ступінь травмування тканин та прискорити одужання. Такі операції проводяться без розрізів або з мінімальними, дуже обережними розрізами. Пацієнти легше проходять відновлення у післяопераційний період.

Для хірурга це ювелірна праця, оскільки потребує максимального професіоналізму та бездоганної точності, наголошує лікар-хірург Смілянської міської лікарні Олександр Кулик. Він подякував за наставництво Олегу Троцу, що опинився у Смілі через воєнні дії в Україні. Він вже мав достатній досвід проведення операцій з лапароскопом. Зараз виконують холецистектомію (холецистектомія (лат. cholecystectomia) — радикальний метод хірургічного лікування, що спрямований на видалення жовчного міхура, що виконується переважно при калькульозному холециститі), але в подальшому будуть опановувати і інші оперативні втручання, запевняє Олег Вікторович.

Обладнання у Смілянській міській лікарні гарне, візуалізація на моніторі лапароскопічної стійки дуже чітка. Тож можна робити і більш складні операції, наголошують спеціалісти.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Двигатель прогресса 23.03.2023 23:12
Не прошло и 30-ти лет! Это настоящий прорыв в мировой хирургии!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100