реклама

реклама

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо 6 учасників злочинної організації, які з липня 2020 до лютого 2022 року на території Черкаської області зберігали з метою збуту та збували психотропні речовини, особливо небезпечний наркотичний засіб, особливо небезпечні психотропні речовини, а також виготовляли психотропну речовину для подальшого збуту (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 311, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

336907613_1949313878756073_4785861100927147736_n

За даними слідства раніше судимий житель м. Черкаси в липні 2020 року створив злочинну організацію, до складу якої залучив місцевих жителів та розподілив між ними чітко визначені ролі та функції.

Під час досудового розслідування встановлено місце, яке було спеціально обладнане для виготовлення прекурсорів, з яких у подальшому учасники злочинної організації виготовляли психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін.

Виготовлений амфетамін та інші придбані організатором заборонені до вільного обігу речовини зберігались у цьому ж приміщенні, а також перевозились автомобілями учасників злочинної організації до інших місць, де зберігались з метою подальшого збуту іншими учасниками злочинної організації.

Збут психотропних речовин та наркотичних засобів здійснювався через спеціально створені одним із учасників злочинної організації телеграм-канал та інтернет-сайт, роботу яких цілодобово підтримували інші два учасники злочинної організації, зокрема, систематично розміщували рекламу та перелік речовин, які пропонували до збуту, спілкувалися з покупцями щодо порядку оплати та отримання замовлення.

Безпосередній збут наркотичних засобів та психотропних речовин відбувався окремою структурною частиною злочинної організації. Збувачі на території м. Черкаси залишали «закладки», координати та опис яких повідомляли адміністраторам телеграм-каналу. Також збут здійснювався шляхом пересилання засобами поштового зв’язку.

Під час проведених обшуків у членів злочинного угруповання вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс загальною вагою майже 1 кг та понад 2 кг психотропних речовин (амфетамін, PVP), що були розфасовані для збуту у понад 1000 поліетиленових пакетиків.

У місці, спеціально обладнаному для виготовлення заборонених до обігу речовин, виявлено та вилучено 10,5 літрів прекурсорів і майже 4 кг виготовленого учасниками злочинного угруповання фенілнітропропену, а також засоби для виготовлення психотропної речовини – амфетамін.

Крім того, в учасників злочинної організації вилучено мобільні телефони, ноутбуки та планшети із встановленими на них інтернет-ресурсами, за допомогою яких здійснювався збут.

Діяльність злочинної організації припинена прокурорами Черкаської обласної прокуратури спільно з УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкціями інкримінованих обвинуваченим статей КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100