реклама Делікат

Леонід Бойко: На пошуки злочинців був піднятий весь черкаський гарнізон!

Леонід Бойко: На пошуки злочинців був піднятий весь черкаський гарнізон!

Протягом двох годин лікарі боролися за життя 27-річного таксиста з Черкас, що на горе собі згодився підвезти до Сміли двох чоловіків. Нині таксист перебуває в задовільному стані.

– О 3 годині ночі у п’ятницю, 19 листопада, у Черкасах по вулиці Смілянській від бордюру (як кажуть таксисти) двоє чоловіків зупинили таксі. Попросили водія за 100 гривень довезти їх до Сміли на автовокзал. Всю дорогу чоловіки мовчали, а під Смілою один з них сказав «Мочи його!» і почали наносити водію ножові поранення в область грудей, нирок, перерізали сонні артерії на шиї. Але водій, до того як втратити свідомість, встиг вистрибнути з автомобіля, – розповідає перший заступник начальника УМВС, начальник кримінальної міліції Леонід Бойко. – Небайдужі водії інших авто, що рухалися в цей час по дорозі, зупинились і надавши таксисту першу медичну допомогу, викликал и «Швидку».

У важкому станів таксист був доставлений у міську Смілянську лікарню. Протягом двох годин лікарі боролися за життя таксиста, який від отриманих ран втратив багато крові. У цей час співробітники міліції займалися пошуком осіб, що скрилися на автомобілі таксиста.

– По тривозі був піднятий весь гарнізон нашої області, всі міськрайвідділи, створені були пошукові групи з числа працівників ДАІ, працівників карного розшуку, дільничних інспекторів, почали перевіряти всі заправки, всі населені пункти з метою виявлення автомобіля, на якому зникли злочинці, – говорить Леонід Бойко. – Автомобіль потерпілого, але вже без заднього номеру та без шашки був виявлений дільничним інспектором міліції у Шполі. На вимогу працівників міліції зупинитися, водій не відреагував. Тож міліціонери «вивели» автомобіль за місто, де можна було б застосовувати зброю, але щоб не постраждали жителі міста. Вже там автомобіль затримали.

За словами начальника кримінальної міліції, затримані чоловіки 1979 року народження виявилися місцевими жителями Шполи. Один з них вже розшукувався за квартирні крадіжки. Мета у них була одна – незаконно заволодіти автомобілем у Черкасах, де проживала родичка одного з чоловіків. Та не змігши угнати автомобіль з її двору, вони вирішили скоїти вбивство та заволодіти автомобілем.

– Жертвою обрали таксиста з автомобілем «Фольксваген». У планах у них було вбити таксиста. Та вони думали, що таки і вбили його. Автомобіль планували здати на деталі. Після цього гроші поділити на двох. Однак плани не вдалися. Нині порушена кримінальна справа за статтею 115 КК України (Замах на вбивство і розбійний напад). Шашку і документи таксиста чоловіки закопали. При відтворенні події вони показали місце, дані речі вилучені, – повідомив Леонід Бойко.

реклама

Коментарі  

 
+8 #2 Дружина 22.11.2010 17:56
Всім,хто допоміг та не був байдужим- низький уклін та щира подяка від нашої сім'ї. У Вашій публікації є неточності-чоловік,що постраждав-1978 р.н., а складні операції проводили на протязі 6 годин. Затримані злочинці, 1990 та 1991 р.н.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Воля 22.11.2010 16:32
Міліції "5" за пятибальною системою. А от затримувати автобуси з підприємцями , як мінімум недемократично.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100