реклама

реклама

Під Черкасами продають базу відпочинку «Придніпровська», що розташована на лівому березі біля села Благодатне. Обєкт на торги виставив Фонд держмайна України в Черкаській області. Стартова ціна – 2,6 млн грн. Оголошення розміщене на порталі Української універсальної біржи, пише vikka.ua

Продається, як майно, так і земельна ділянка. На території бази розміщені корупси, деревяні будиночки, літній театр, їдальня. Мається вихід до річки Дніпро. Все майно перебуває у занедбаному стані. Обладнання давно вивезене, каналізація, електрообладнання – демонтоване.

RAS001-UA-20221220-41103_3

База свого часу належала  ПАТ «Укрпрофтур», а майном опікувалося дочірне підприємство «Черкаситурист», що володіло готелем «Росава», базаою «Придніпровська» і готельним комплексом у Каневі. До дочірнього підприємства «Черкаситурист» мала відношення родина екснародного депутата України, а нині депутата Черкаської обласної ради Олега Петренка.

За часів приватного власника база розквітала і розвивалася. Там відпочивали тисячі дітей. Проходив навіть фестиваль «Тарасова гора».

У 2011 році прокуратура Черкаської області розпочала судовий процес щодо повернення майна декржаві. Правоохоронці вважали, що база відпочинку і готель «Росава» були свого часу незаконно приватизовані. Чимало експертів тоді говорили, що процес «забрати і поділити» розпочали за вказівкою тодішнього губернатора Тулуба.

За два роки базу було повернуто державі. З того часу і відбувся занепад.

Спершу Фонд держмайна намагався здати базу «Придніпровська» в оренду. Проте бажаючих не знаходилося. Нині Фонд держмайна виставив обєкт на продаж.

Аукціон має відбутися 20 квітня.

RAS001-UA-20221220-41103_9

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Юрій 24.04.2023 11:07
Турбазу специально раскурочили пару лет назад, по указу дирекции. До этого здесь отдыхали и оздоравливались взрослые и дети. Каждый год проходил байкерский съезд "Тарасова гора".
Победителем торгов стал благотворительн ый фонд "Реги Басе Украина".
Один із засновників БФ "Реги Басе Украина" КОСМИНА ВОЛОДИМИР МИХАЙЛОВИЧ - заступник колишнього мера Черкас, Володимира Олійника (мер-зрадник був спікером Партії регіонів та втік доРосії).
Так що на місці турбази скоріше всього будуть приватні особняки з закритою територією, такі як на березі Дніпра в селі Кедина Гора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100