реклама

реклама

У сьогоднішній день народження створення політсили «Всеукраїнське об’єднання «Черкащани» керівництво партії вирішило підбити підсумки роботи та проаналізувати подальші кроки. Як зазначив керівник фракції ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Олександр Коваленко, нині вся команда політсили активно задіяна в гуманітарній допомозі. За закликом керівника області, допомога була насамперед надана Херсонській області, куди на деокуповані території повертаються люди. Водночас їх будинки зруйновані, в населених пунктах практично немає електрики та газу, тож, враховуючи, що «ВО «Черкащани» об’єднує сьогодні багатьох господарників, аграріїв, їх допомога для цього краю неоціненна.

337568745_623544502470606_7839269388205547088_n

– Було нещодавно зібрано три вантажні автомобілі продуктів, а одну вантажівку лісоматеріалу. Все це направили на Південь для громад. Також було зібрано великі кошти, закуплено більш як пів кілометра водогінної труби, адже, на жаль, люди зараз в деокупованих територіях живуть в розбитих селах. Я заїжджав в села, дивлюся, сині дахи. Спершу думав, що так відблискує металочерепиця, але то брезент та клейонка, якою обтягнуті дахи, бо жодного даху немає цілого. І люди живуть без дахів, води, газу, електрики. Школи розбиті… Та люди відновлюють старі свердловини, але все одно повертаються. Пригадую, заїхали в одне село, а люди зібралися біля розбитої сільради, проводять шаховий турнір. І з’їхалися з десяти сіл! Звісно, і ми доклалися до призового фонду, – каже Олександр Коваленко.

У цілому, пригадуючи політичний аспект, Олександр Коваленко зауважив, що вже партія пройшла вісім років роботи. Було пройдено три кампанії виборів – одна парламентська і дві місцеві. На місцевих виборах був обраний 351 депутат до місцевих рад Черкащини.

– Ми створили найчисельнішу фракцію в Черкаській облраді, наших представників обрано керівниками в Звенигородській, Золотоніській райрадах, у восьми місцевих селищних радах вдруге обраний головою обласної ради наш представник. Тож це велика довіра від наших виборців, і ми не спиняємося, працюємо, – сказав Олександр Коваленко. – До війни в області було до 5 тисяч членів партії, але з початком гострої фази війни ми не акцентували увагу на партії, а всі зайнялися насамперед тією діяльністю, яка може наблизити перемогу. Наші представники партії допомагають внутрішньо переселеним особам, бійцям на передовій, у нас багато волонтерів. Передаються на передову автомобілі, формуються гуманітарні вантажі.

Поза тим, за словами голови фракції «ВО «Черкащани», у облраді відчутний популізм, коли «вожді деяких політсил» доводять до своїх партійних організацій різні вимоги.

–  У нас цього немає, нам не ставлять завдань згори, бо немає вождів. Тож рішення колективно приймаємо зібранням членів ради, – зазначає Олександр Коваленко. – До речі, оця криза парламентських політичних сил створює умови для посилення регіональних політичних проектів. І в цьому немає нічого поганого. Адже на місцях людям видніше. Тому, думаю, є шанс далі нашій партії розвиватися.

IMG_20230410_143942_747

Анатолій Підгорний, вже вдруге обраний головою Черкаської облради, зауважує, що «ВО «Черкащани» була створена дійсно чи не першою партією нелідерського типу, де все вирішували колективно й орієнтувалися на обласний рівень місцевого самоврядування.

– У політиці були досягнуті досить високі результати. Вважаю, це було тому, що кожен з кандидатів був представником своєї місцевої громади. І згодом був налагоджений взаємозв’язок органів місцевого самоврядування з виконавчою владою. Підтвердженням цього стали високі результати політпартії на виборах. А сьогодні вже зовсім не займаємось політикою, а працюємо, як і вся країна, на єдину перемогу у протистоянні з російськими варварами. У межах можливостей кожен з представників партії долучився до роботи. Забезпечуємо військових та ВПО, збираємо гуманітарну допомогу для прифронтових територій. Тобто працюємо цілеспрямовано, для людей, – зауважив Анатолій Підгорний.

За його словами, партія утворилася з місцевим акцентом, і тому, звісно, дбає насамперед про свої території, члени партії не втрачають зв’язку зі своїми місцевими громадами.

– Ми - політсила для людей, про людей, і з людьми на місцях залишаємося працювати. Є різні опоненти, а є й політсили, які вже розчинилися в політиці. Бо, поки хтось грається в політику, ми працюємо. Можемо говорити про війну, про територіальну оборону, про активну роботу по захисту територій, коли завозили і дрова, і їжу. Та великих звітів не було, бо насамперед була робота заради допомоги. І сьогодні робота не припиняється, допомагаємо і своїм, і приїжджим, – каже Олександр Воскобойник, директор ТОВ «НВФ «Урожай», член ради ЧОО ВО «ЧЕРКАЩАНИ». – Тож наша політсила – це про людей, про об’єднання і про допомогу, а не про гасла, наради та мітинги. І мені приємно, що долучаюся до роботи також команди.

За словами заступника мера Черкас, представника політради «ВО «Черкащани» Віктора Беззубенка, роки роботи дійсно показали дієвість політсили, окрім того, він висловив вдячність представникам великого, середнього, малого бізнесу, які консолідувалися в час війни.

IMG_20230410_144011_859(1)

– Люди з нашої команди очолюють батальйони, які перебувають на передових позиціях війни. Ми ж допомагаємо їм, як можемо. І нині єдина мета – перемогти жорстокого ворога. Сам дякую команді та сподіваюся, що далі ми будемо працювати на благо громади! – зазначив Беззубенко.

Член ради Черкаської обласної організації Всеукраїнського об'єднання Петро Душейко зазначає, що вісім років тому спершу було громадське об’єднання, потім за основу брали християнсько-демократичну партію. І таки було прийнято рішення про перейменування. Так починалася історія.

– Пізніше були вибори, ми зайняли друге місце. А тоді вже перше. Мова про місцеві вибори. І тоді стали входити до коаліцій. Голова Черкаської облради став представником саме нашої політичної сили. Ми показали, що є силою, на яку треба зважати. Хоча ніколи ми не ставили метою конфронтацію з владою. Ми максимально налаштовувалися на роботу для людей, використовуючи можливості місцевого самоврядування. Колеги казали, що ми займаємося і політикою. Але не політиканством. Проте політикою мусимо займатися, бо від неї не заховаєшся, – каже Петро Душейко.

Окремо він зауважив, що до влади прийти можна, а от затриматись там і не заплямуватися важко. Бо легше завжди бути в опозиції.

– Та авторитету ми не загубили, члени команди роблять свою роботу, - зазначив Петро Душейко.

DSC_0254

реклама

Інші матеріали по темі:

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100