реклама

реклама

10 квітня відбулося відкриття XXXVI Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

OI Через повномасштабне вторгнення росії на територію України та воєнні дії на значних територіях нашої держави ІV етап олімпіади проходить у дистанційному режимі.

Для успішного її проведення в обласних осередках створені майданчики учасника олімпіади, які розміщені в укриттях. Завдяки цьому учасники змагань матимуть можливість виконувати завдання у безпечному місці й не припиняти роботи під час повітряної тривоги. Майданчики забезпечені стабільним електроживленням та доступом до мережі Інтернет. Кожен учасник олімпіади має персональне робоче місце, де є персональний комп’ютер (ноутбук) з робочою вебкамерою; на комп’ютері (ноутбуці) встановлено необхідне програмне забезпечення, яке потрібне для виконання завдань.

Через агресію росії проти України багато школярів були вимушені залишити територію своєї Батьківщини. Дякуючи громадській організації «Федерація олімпіадного програмування» та оргкомітету олімпіади, створено окрему локацію в Польщі (м. Варшава), куди запрошені учасники, які проживають за кордоном.

Заключний IV етап олімпіади проходить у два тури, в кожному з яких усім учасникам пропонується розв’язати 4 задачі за 5 астрономічних годин. Комплект завдань для кожного класу (в олімпіаді беруть участь учні 9-11 класів) однаковий.

Виконання завдань полягатиме в написанні розв’язків певних алгоритмічних задач однією з дозволених мов програмування. Під час кожного туру учасники можуть багатократно надсилати свої розв’язки автоматичній системі перевірки, яка одразу ж сповіщатиме учасника про кількість балів, якими оцінено розв’язок.

Упродовж наступних двох днів учасники олімпіади виконають конкурсні завдання, а 13 квітня відбудеться підведення підсумків та оголошення переможців.

Довідково:

Цьогоріч участь у ХХХVІ (36) Всеукраїнській учнівській олімпіаді з інформатики беруть 120 найкращих юних знавців інформатики із закладів загальної середньої освіти України. Учні, які до цього перемогли в шкільних, районних та обласних етапах олімпіади, представляють 22 області нашої країни, столицю Київ та Український фізико-математичний ліцей.

Черкаси вдруге проводять Всеукраїнську олімпіаду з інформатики. Вперше Черкащина зустрічала учасників Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики у 2011 році. Для організації і проведення олімпіади створено робочу групу, до складу якої входять працівники Міністерства освіти і науки України, обласних та міських державних адміністрацій, установ освіти.

Минулого 2022 року міжнародна олімпіада проходила в Джакарті (Індонезія). Представники учнівської молоді з України здобули 2 золоті та по одній срібній і бронзовій медалі.

Наступна Міжнародна олімпіада з інформатики відбудеться в Угорщині.

За інформацією Управління освіти і науки Черкаської обласної військової адміністрації

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100