реклама

реклама

Руськополянську, Степанківську та Червонослобідську громади відібрано для участі у програмі підтримки від «U-LEAD з Європою» - «Діяльність робочих груп зі створення систем внутрішнього контролю та аудиту в територіальних громадах».

top-view-of-business-documents-on-office-table

У рамках навчання громади отримають теоретичні знання, а також супровід експерта у підготовці пакету документів: проєкту плану заходів щодо запровадження систем внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту; проєкту Положення про організацію внутрішнього контролю; проєкту Положення про організацію внутрішнього аудиту; проєкту Положення з організації моніторингу виконання програм (заходів).

Метою програми є організації систем внутрішнього контролю в бюджетному процесі та внутрішнього аудиту на рівні розпорядників коштів місцевого бюджету. Про це повідомила експертка Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) Тамара Шаповал.

Начальниця фінансового відділу Степанківської сільської ради Тамара Овчаренко розповіла, під час онлайн-зустрічі, що громада хоче працювати відкрито та прозоро щодо бюджетного процесу. Саме з цією метою працівники фінвідділу візьмуть участь у зазначеному навчанні, адже хочуть опанувати навички організації систем внутрішнього контролю та аудиту.

Про зацікавленість щодо методології внутрішнього аудиту, говорила головна бухгалтерка виконавчого комітету Руськополянської громади Юлія Шпак. За її словами, у платників податків є питання стосовно контролю надходжень, тож фінансовому відділу громади необхідно більше знань щодо внутрішнього аудиту та демонстрації прозорої роботи.

Загалом, участь в навчанні візьмуть 48 відібраних громад з Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Ів.-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької Чернігівської областей.

Про це повідомляє Регіональний офіс U-LEAD у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100